Yhteystiedot

Anna Enges
Uunrauniontie 517
58320 RAIKUU
Suomi/Finland
040-5750578
anna.enges@gmail.com

Även på svenska!
also in english!

Uusimmat kuvat

Hh Teddy Bear Ruotsin Jällivaarassa sert,cacib ja Rop
Hh Gleb "Sutki"
Hh Teddy Bear Kittilä SERT&VSP
Hh Hercules 8kk eka saalis
Herkon 8kk eka saalis
Hh Teddy Bear Kemi KV 23.7.16
Hh Atomic Kittenin ja Hh Ellinooran saaliit 2015
Hh Gavriila 2015

Keskustelu

anna2017 Kuulumiset!25.1.2017 6:23
Aloitettiin näyttelykausi makeasti Ilomantsissa jossa oli kaksi näyttelyä peräkkäisinä päivinä. Mukana Humu ja Sasu veteraaneissa ja Hermanni tietenkin. Humulle eka päivänä pn3 ja vsp vet ja tokana päivänä vsp ja vsp vet. Sasulle vsp, rop vet sekä BIS2 vet! Ja tokana päivänä rop, rop vet, BIS2 vet sekä RYP4 koko viotsryhmän ollessa paikalla! :-). Ja sokerina pohjalla se tärkein.....Hermannille SERTIT molempina päivinä! :-). Kiitokset Paanasen Annalle apukäsistä ei ois yksin onnistunut varsinkin kun vielä iski melkoisen flunssan päälle....

annaRe: 2017 Kuulumiset!31.1.2017 6:32
Jalostuspäivillä pyörähdetty. Kiva oli tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Kehässä Hermanni ERI JUK3, Humu PN4 sekä Sasu PU3, ROP VET sekä koko näyttelyn BIS1 Veteraani! :-). Kiitokset taas Paanasen Annalle apukäsistä.

annaRe: 2017 Kuulumiset!20.2.2017 6:10
Hh Gleb eli Sutki putsasi pöydän Huittisten Erikoisnäyttelyssä. Sutkille SERT js ROP! Nyt puuttuu Sutkilta enää yksi serti kaksoisvalion arvosta....:-) Suuret onnittelut Asko ja Sutki!!

annaRe: 2017 Kuulumiset!9.3.2017 5:48
SLJ Vuosikokous ja Päänäyttely pidetty Leppävirralla. Järjestö palkitsi Hh Glebin sekä Gennadiyan valionarvoistaan sekä Huntersheart kenneli sai jo toisen kasvattajapalkinnon! :-). Päänäyttelyyn osallistui vain Siltamiehen Chasta eli Sasu tuloksena hienosti VET ERI1, SA, PU4, ROP VET, BIS2 VET!! Tuomarina Esko Nummijärvi.

annaRe: 2017 Kuulumiset!26.3.2017 11:57
Hermannin kanssa Lahden KV näyttelyssä 25.3.17. Lähdettiin Cacibia hakemaan ja se saatiin loistoarvostelulla. Tulos PU2, vasert, cacib. :-). Jennan ja Ellin pentueille kuuluu hyvää. Mielenkiinnolla odotan syksyä näiden osalta! :-)

JukkaRe: 2017 Kuulumiset!21.4.2017 18:39
Onko sun sivuilta poistunut eri pentueittesi esittelyt kuvien kera? miksi? Olis kiva saada ne takaisin.

Vastaus:Hei! On poistunut koska samat tiedot löytyvät koiranetistä. Koin myös hieman että kasvattien omistajia kohtaan oli epäreilua "hehkuttaa" osaa kasvateista koe ja näyttelytuloksilla koska moni kasvatti on varsin toimiva metsästyskoira myös ilman niitä virallisia tuloksia ja rakastettu perheenjäsen. Vaikka kuinka kasvattajana haluan että kasvatteja viedään kokeisiin niin aina ne toiveet eivät toteudu. Pääasia että kasvatilla on aktiivinen rakastava koti. Oli siis epäreilua että nämä kasvatit jäi ns. varjoon koska jokainen kasvatti on minulle yhtä tärkeä! Jatkossa kasvattien kuulumisia löytyy omistajien toimesta (toivottavasti) keskustelupalstalta sekä valokuva albumista. :-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!22.4.2017 8:07
Parempi myöhään kuin milloinkaan....eli 8.4 käytiin Kuopiossa HaukkuOttelun tuki näyttelyssä. Itälaikoja 14 kpl ja Hermanni ROP+SERT Paanasen Annan esittämänä. Kiitokset Annalle! Jertsa PU2 ja ROP VET sekä Sasu ERI2. Loisto päivä siis! :-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!23.4.2017 8:13
Eilen käytiin poikien kanssa Simpeleellä näyttelyssä. Itälaikoja 6kpl. Hermanni loistavalla arvostelulla JUN ERI1. Vanhat herrat Jertsa ja Sasu olivat ainoat laikat jotka tuomari katsoi SAn arvoisiksi. Tällä kertaa Sasu veti pidemmän korren ollen ROP, ROP VET sekä lopulta BIS2 VET! Jertsalle VET ERI2, SA, PU2. Kiitokset vielä tätäkin kautta Heidi Kompalle apukäsistä!

annaRe: 2017 Kuulumiset!8.5.2017 5:16
6.5 käytiin Sulkavalla pyörähtämässä. Elli ROP, Jertsa VSP sekä ROP Veteraani, Hermanni hienosti PU2 + Serti ja Sasu PU3. Eli hieno päivä kerta kaikkiaan! Hermannilla jo sertit kasassa JUN luokista joten nyt jäädään odottamaan syksyn kokeita. Kesällä vielä tietenkin terveystarkastus. I pennuista senverran että ensimmäiset hirvihaukut on jo kuultu sekä tervejärkistä sakkia näyttäisi olevan samoin kuin J pennut. Ilves kävi mätsäreissä harjoittelemassa ja sijoittui hienosti PUN 4. Myös muut pennut ovat käyneet totuttelemassa vieraisiin tilanteisiin mm. eri koirakerhojen ohjattuihin harjoituksiin osallistumalla, lähinnä näyttelyharjoituksia. Nythän on pennun kanssa oikea aika moiseen koska syksy menee siinä tärkeämmässä eli metsässä!

annaRe: 2017 Kuulumiset!14.5.2017 9:51
13.5 käytiin vetskujen eli Sasun ja Jertsan kanssa Varkaus KR näyttelyssä. Sasu hienosti VET ERI1, SA, PU1, ROP ja ROP VET. Jertsa tällä kertaa VET ERI2, SA, PU3. Suuret kiitokset Heidi Kompalle taas apukäsistä! :-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!1.7.2017 5:26
Inga ja Usva (Hh Teddy Bear) putsasivat pöydän Ruotsissa! Tuloksena Gällivaaran KV näyttelystä KÄY ERI1, SA, PN1, SERT, CACIB ja ROP! Onnittelut Ingalle ja Usvalle! Matkakertomusta odotellen...:-D

Inga, Rane ja nyt myös Usva :DRe: 2017 Kuulumiset!9.7.2017 21:05
Kiitos onnitteluista :) Eka ulkomaan reissu oli kyllä hieno kokemus hienon koiran kanssa. Suurimpana ongelmanahan Usvan kanssa näyttelyissä on pienet koirat...Usvan mielestä ne ovat välipaloja päivän mittaan jos tulevat alle metrin etäisyydelle ;D Ruottalainen tuomari Nils-Arne Törnlöv arvosti Usvaa seuraavasti: "58 cm. Tiivisrunkoinen feminiininen narttu, erinomainen tyyppi. Hyvä kokonaisuus ja mittasuhteet. Äärimmäisen kaunis pää ja ilme. Korrekti purenta. Hyvä ylälinja sekä häntä. Erinomaiset mittasuhteet. Korrekti turkki. Harmoniset liikkeet". Itälaikoja oli valitettavasti vain kaksi, molemmat käyttöluokan narttuja ja Sodankylästä :D Olis ollu mielenkiintoista nähdä myös Ruotsin itälaikoja, länkkäreitä oli kaksi todella hyvän näköisiä uroksia. Venakkoja ei yhtään :( Nyt katseet suunnataan Kuopion kv-näyttelyyn, josko rouvasta tulisi viimein se odotettu valio ;) Sitten alkaakin jo koekausi ja hirvenpyynti...päästän varsinaiseen toimeen :D

annaRe: 2017 Kuulumiset!11.7.2017 20:47
Hh Gleb ja Hh Hercules kävivät terveystarkastuksissa ja kaikki priimaa. Muistuttaisin muitakin aikuisten kasvattien omistajia että nyt ennen kiivainta metsästysaikaa on kätevä käyttää koiria tutkimuksissa.....:-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!15.8.2017 19:04
Tahdon kiittää kaikki I-pentujen omistajia! Pennut ovat juuri täyttäneet 9kk ja kaikilla jo näyttelytulos alla! Tämä kaikki tapahtui juuri sopivasti kahdessa viikonlopussa ennen metsästyskautta. Tämän mahdollisti myöskin se seikka että tämä on kennelin enskimmäinen pentue joka täyttää 9kk ENNEN metsästyskautta. :-). Inari joka on varsin kaunis narttu sai valitettavasti Tn liikkeiden takia. Mutta tästä ei saa lannistua koska kunhan saadaan liikkeet kunnolla esiin ja kehäkäyttäytymisen kohdilleen puhutaan varmaan jo ihan eri tuloksesta...Ivalo ja Ilves saavat vielä miehistyä, molemmille ikään sopiva arvostelu EH. Illusia ja Ilta puolestaan putsasivat pöydät ollen molemmat ROP&SERT!! Myös Ilmari sai SERTIn ollen PU2 ja samaisessa näyttelyssä Ilomansti VARASERTIN ollen PN2! Onnittelut omistajille! Nyt jännätään syksyä....:-)

Inga, Rane ja nyt myös Usva :DRe: 2017 Kuulumiset!17.8.2017 11:06
Ei tullu Usvalle (Hh Teddy Bear) SERT eikä CACIBia Kuopiosta vaikka oli paras/kaunein narttu :/ Nämä "tilastopettymykset" kuuluu harrastukseen ja niinpä joudutaan vielä "missikisoissa" käymään :D Sitä ennen kuitenkin kokeita ja hirvenpyyntiä. Meillähän hirvenmetsästys alkaa jo 1. syyskuuta :D

annaRe: 2017 Kuulumiset!26.8.2017 18:58
Hh Jaajo elikkä Jehu ikää 9kk putsasi pöydän Mäntyharjulla tuloksena SERT & ROP. Onnittelut Rahikaisille! :-). Samaisesta pentueesta Jussi on jo haukkunut karhua ja muiden kuulumisia riistakontakteista odotetaan. Karhujahti juuri alkanut ja metsästyssesongin alkuhuumassa ei ole hirveästi kerennyt kuulumisia päivitellä. Laitetaan tietoa kasvattien kuulumisista kunhan metsästyskiireiltään ehtivät....:-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!10.9.2017 6:58
Mukavia uutisia nuorista kasvateista. I pennuissa kaatotilin avasi Ilta eli Sumu. 3,5h haukkuun kaato joten ei voi kun onnitella Artoa ja Sumua! Tässä pentueessa vaikuttaa siltä että nartut ovat hieman edellä uroksista. Muistakaa kuitenkin että tässä iässä ei ole vielä mitään hätää. Toinen haukkuu 30 min ja toinen 10 tuntia....ensi syksynä saattaa asetelmat olla ihan toiset. Maltti on valttia. Sitten mainittakoon Rane Hh Brown bear joka kesällä taisteli hengestään....veteli sitten puoli kuntoisena muutaman erän ja taisivat ne korvatkin unohtua kotiin. Rane is Back! :-).

annaRe: 2017 Kuulumiset!1.10.2017 7:16
Hh Hercules haukkui äänensä kun veteli 30 tuntia hirvillä ja olen ollut huolissani. Tänään Rantasalmen kokeessa huomasin että ääni ei ole normaalin kuuloinen. Siitä huolimatta Hermannille 82,5p ja poika veteli melkein toisen erän perään ennenkuin saatiin pois hirviltä. Kiitokset siitä kaikille avustaneille! Natoa olen kerran käyttänyt hirvillä ja haukkui muutaman erän! Humulla n 10h haukku ja Jennalla 20 tuntia. Jertsaa en ole päästänyt onnettomuuden jälkeen. Ja Ellikin ollut toipilaana mutta nyt aletaan kuntoutus hiljakseen. Inkalla ja Sasulla on haukutettu karhuja vaihtelevalla menestyksellä. Myös jertsalla ja Hermannilla ollut ihan hyvät karhuhaukut. Tarkoitus olisi että heti kun työkiireet hellittävät kokeillaan saada taippareita muutamalle koiralle. Nyky säännöillä pimeässä haukuttamisesta ei saa hyväksyttyä joten töiden jälkeiset treeni sessiot ovat vain omaksi iloksi. :-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!8.10.2017 20:09
Onpas ollut todella tapahtumarikas viikonloppu! Perjantaina ensimmäisessä kokeessaan Hh Ilta teki ikäisekseen hyvät työt. Valitettavasti juoksuhirvet joten ei tulosta tällä kertaa. Hh Gleb hakee karsinatpisteitä SM kisoihin. Teuvan kokeessa löytö karkasi joten HIRV1 70p. Ykkönen kuitenkin! Hyvä Asko ja Sutki! Hermannin kanssa käytiin Leppälahden kokeessa, HIRV1 85,5p. Natolla karhuhaukku omalla hyvällä löydöllä! Ei pitkä mutta sai jopa uusintahaukun mutta toisesta karkosta karhu jätti nuoren koiran. Myös muilla kasvateilla hyviä töitä! :-) Sitten kermana....Hh Teddy Bear eli Usva kävi Norjassa pokkaamassa ROP, SERT ja CACIB! Usvasta vahvistusta vailla C.I.B!! Onnittelut Inga ja Usva!!

annaRe: 2017 Kuulumiset!19.10.2017 18:12
Hirvijahti alkanut hienosti kasvateilla! Nuorisosta mainittakoon I pennut Ilta, Ivalo ja Inari tehneet hyviä töitä kaatoihin asti! Ivalolle komea 12 piikkinen uros. :-). Omassa jahdissa Hermannille ohiammuttua ja luottopeli Jertsalle kaato. Kaksi päivää omassa jahdissa jonka jälkeen piti lomaviikko hyödyntää myös koetoiminnan osalta. Hermannille kaksi puuttuvaa ykköstä ja näin ollen FI KVA! Itselle myös muutama leima tuomarointikorttiin. :-). Ja jahti jatkuu.....:-). Likaisia piippuja kaikille kasvattien omistajille ja pitkiä haukkuja!

annaRe: 2017 Kuulumiset!22.10.2017 15:29
Ilvekselle myös kaato. Onnittelut Ile ja Vesa! Sekä Ivalolle toinen nurin. Hh Galya eli Muska sai sorkkaa pahasti jonkun aikaa sitten mutta selvisi onneksi hyvin ja sen jälkeen jo kaksi kaatoa. Hienoa! Elli on ollut pitkään toipilaana eikä ole vieläkään ihan 100% kunnossa mutta pääsi kuitenkin mukaan hirvijahtiin. Ja heti lehmä nurin. Tästä on suunta toivottavasti vain parempaan. Tänään olisi Natolle saatu ensimmäinen kaato jos liipasinsormi olisi koukistunut....No, toisella kertaa sitten. Hh Drugoy eli Taiga jatkaa kovaa takomista pienpetopuolella myös, kaikenriistan koira. :-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!6.11.2017 7:03
Hieman kaatokuulumisia taas....Eli niistä joita tiedän kerron hieman. :-). Hh Ivalolle viikko sitten kolmas kaato. Nuori herra on kunnostautunut oikein kunnolla! :-). Hh Jaajolle myös kaato! Hh Polar Bear eli Nastille kaato eilen. Onnittelut asianosaisille! Omista koirista Ellille muutamia kaatoja sekä Jertsalle. Ja kermana Hermannille la uros nurin haukkuun ja sunnuntaina vasa! Nämä olivat Hermannille ensimmäiset kaadot. Hieman on tuo koetouhu vienyt aikaa jahdilta mutta toivotaan että saisi muillekkin kaatoja. Likaisia piippuja ja pitkiä haukkuja kaikille kasvateille! :-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!6.11.2017 18:56
Tässä menee jo sekaisin itsekkin mitä kirjoittelee minne....Kesäkuun alussa Hh Glebistä KAKSOISVALIO! Facessa tietenkin hehkutettu mutta....no nyt se on myös täällä. Sitten sellainen pyyntö kasvattien omistajille: Kun laitatte niitä hienoja kaatokuvia ym kuvia puhelimeen niin laittakaa myös jokunen kuva isossa koossa spostiin! Saan sitten hyvät kuvat päivitettyä myös kotisivuille. :-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!12.11.2017 8:23
Ellille naaras nurin viime viikolla ja kasvateille paljon hyviä haukkuja. Hh Brown Bear eli Rane kävi eilen Tervolassa kokeessa tuloksena HIRV1 73,5p sij 8/16. Tämä oli Ranelle toinen ykkönen. Onnittelut Inga ja Rane!!

annaRe: 2017 Kuulumiset!22.11.2017 18:29
Nyt on ensimmäinen koetulos plakkarissa I pennuille! Ilves eli Ile veti kokeesta HIRV1 91p !. Suuret onnittelut Vesalle ja kasvattaja kiittää aktiivisuudesta. Pientä kutinaa on että myös muista I pennuista kuullaan lisää näissä merkeissä....:-D

annaRe: 2017 Kuulumiset!25.11.2017 11:20
Eilen oltiin Ellin kanssa Siilinjärvellä KalinkaHaukuissa. Alku ei mennyt ns.putkeen tuloksena pikkuykkönen. Kotiin tultaessa myöhään illalla huomasin että Jertsalla oli mahalaukun kiertymä. Klinikalla saadusta ensiavusta huolimatta Jertsa menehtyi. Elämäni paskin yö ei voi muuta sanoa! :-(. Ei voi käsittää. Elämänsä kunnossa oleva rakas perheenjäsen ja metsästyskaveri poistuu äkillisesti. Lepää rauhassa Rakas Jertsa nyt on kaikki hyvin. Ikävä on suuri! <3

annaRe: 2017 Kuulumiset!4.12.2017 5:37
Nyt kun on jo hieman päässyt Jertsan kuoleman aiheuttamasta järkytyksestä voi kirjoitella enemmän. Eli tosiaan Ellin kanssa käytiin Kalinkahaukuissa josta ykkönen täydellä erällä. Ellihän taisteli elämästään vielä muutama kk sitten ja toipuminen on vielä kesken joten tämä on todellinen työvoitto! Elli on uskomattoman sitkeä sissi <3. Elliä on kuntoutettu käyttämällä sitä sen oman jaksamisen puitteissa metsässä joten Ellille tämä täyden erän haukkuminen on vain lämmittelyä. Uskomaton selviytymistarina jonka toivon kuitenkin jo päättyneen. Aika näyttää.
Sitten 2.12 käytiin Hermannin kanssa Erraushaukuista hakemassa viides ykkönen tälle syksyä. Hyvät työt teki poika vaikka erä jäikin vajaaksi pienten probleemien takia. Hermannilla on tältä syksyltä kokeet taputeltu ja nyt keskitytään tulevaisuuden toivoihin eli I ja J pentuihin joista osalla jo todella hyviä töitä takana!

annaRe: 2017 Kuulumiset!11.12.2017 5:30
Nyt tätä tunnetta ei voi sanoin kuvata! Hermannista kaksoisvalio! Käytiin Helsingissä pyörähtämässä Koiramessuilla 3 päivää Voittaja Näyttelyissä ja heti ensimmäisenä päivänä napsahti pu3 ja se tarvittava SERT!! La tuloksena KÄY ERI ja su loisto arvostelulla pu2 ja vara cacib. Hermanni otti koko reissun mahtavasti. Voi kyllä todeta että tällä pojalla on päänuppi kunnossa. Hälyn keskellä osaa rentoutua ja nukkua ilman mitään ongelmia, miljoona vierasta koiraa ja ihmistä iholla ei aiheuta minkäänlaisia reaktioita ja hotellihuoneeseen voi hyvin jättää eikä tarvitse olla huolissaan.
Ja sitten toinen jymy uutinen! Hh Ilves pikku kakara oli la KOLMAS Idän Sitkein kisassa Kaavilla!! Onneee Ile ja Vesa!! Nyt nousee malja!!

annaRe: 2017 Kuulumiset!16.12.2017 16:59
Hh Gleb eli Sutki kävi kokeessa Kurikassa. Pientä epäonnea mutta kuitenkin huipputulos 86,5p sij. 5/14. Onnittelut Asko ja Sutki!! Täällä on tullut niin paljon lunta että kokeita peruttu. :-(. Jenna oli ilmoitettu Kaavin KV kokeeseen kun haetaan viimeistä CACITtia. Sekin peruttiin lumitilanteen takia. Tälle vuodelle enää 3 KV koetta jotka kaikki täynnä. Voi surkujen surku! :-(. Huonolta näyttää Natonkin koejutut. Jospa jollain ihmeen kaupalla pääsisi vähälumiselle paikalle kokeeseen? Toivotaan....

annaRe: 2017 Kuulumiset!18.12.2017 5:24
No niin! Nyt on ensimmäinen koetulos plakkarissa J pennuille! Jaajo "Jehu" HIRV1 74,5p levottomilla hirvillä ja täysi erä! Tässä lumessa! Mahtava suoritus pennulta!! Kasvattaja onnittelee Jehua ja Heikkiä! :-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!23.12.2017 8:48
Nyt on vielä reilu viikko aikaa hakea koetuloksia. Jos vain koira jotenkin pelaa niin rohkeasti kokeisiin! :-). Jalostuspäivät lähestyvät. Paikka Kuopio tammikuun viimeinen viikonloppu. Lauantai on yleensä täynnä mielenkiintoisia luentoja ja sunnuntaina sitten näyttely. Suosittelen! Mikäli olette tulossa kasvatin kanssa näyttelyyn ja tarvitsette apuja niin laittakaa tietoa tulemaan. Ilmoittautuminen näyttelyyn päättyy 10.1.18 Toivottavasti mahdollisiman moni pääsisi paikalle vaihtamaan kuulumisia ja kuulemaan metsästyskoira maailman viimeisimmät trendit. Niin ja tietenkin.....OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE!! :-)

annaRe: 2017 Kuulumiset!7.1.2018 7:49
Suuret kiitokset kaikille kasvattien omistajille, apukäsille, tukijoille ja autokuskeille! Olemme kokeneet onnistumisia ja tietenkin epäonnistumisia jotka kaikki kuuluu asiaan näissä koirahommissa. Ilolla olen saanut seurata kasvattien edesottamuksia kokeissa, näyttelyissä ja ennenkaikkea kotona ja metsällä. Muistakaa iloita niistä hyvistä hetkistä ja oppikaa huonoista. Nöyrin mielin ja posiitiivisella asenteella pääsee jo pitkälle. Seuraavassa pieni yhteenveto saavutuksista vuonna 2017 💗
1x Suomen ja Ruotsin Kaksoisvalio
2x Suomen Kaksoisvaliota
C.I.B ja C.I.E (vahvistusta vaille)
Kasvateille 13 HIRV1 ja yksi HIRV2
14 ROP
4 CACIB
14 SERT
4 VSP
3 VSP VET
9 ROP VET
sekä useita BIS ja RYP sijoituksia.
Ja Kennelille Kasvattaja Palkinto 2.
Saavutuksiin kuuluu myös kakki ne hyvät työt, kaadot ja ilon hetket jotka koiran kanssa on koettu. Parhaimpia hetkiä kun ei aina saada paperille eikä tarvitsekkaan.

Vuoteen mahtui myös suurta surua. Lämmöllä muistaen rakkaita karvakuonoja. Siltamiehen Buran💗, Jerivits💗 sekä pikku IlariVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: