Yhteystiedot

Anna Enges
Uunrauniontie 517
58320 RAIKUU
Suomi/Finland
040-5750578
anna.enges@gmail.com

Även på svenska!
also in english!

Uusimmat kuvat

Hh Teddy Bear Ruotsin Jällivaarassa sert,cacib ja Rop
Hh Gleb "Sutki"
Hh Teddy Bear Kittilä SERT&VSP
Hh Hercules 8kk eka saalis
Herkon 8kk eka saalis
Hh Teddy Bear Kemi KV 23.7.16
Hh Atomic Kittenin ja Hh Ellinooran saaliit 2015
Hh Gavriila 2015

Keskustelu

anna2014 kuulumisia.....3.3.2014 9:03
Alotetaanpa uusi viestiketju. :-). Päänäyttely Sievissä takana. Kenneliä edustivat hienosti Hh Eveliina, Dost ja Dolka. Kaikki esiintyivät avo luokassa jossa 12 koiraa. Dolka sijoittui kovassa kisassa EH4! ja Dost EH erityismaininnalla erinomaisesta esittämisestä ja esiintymisestä! Eveliina ujosteli itselleen metsämiehen sertin. Kiitokset omistajille!! Junnuissa esiintyi oma koira Riistavietin Pola joka sai ainoana junnuna ERIn ja SAn lopulta sijoittuen kahden valioluokan nartun jälkeen PN3 ja SERT!! Jo toisena vuotena peräkkäin narttujen serti matkasi päänäyttelystä Raikuuseen! :-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....8.3.2014 18:09
Polan kanssa Enossa näyttelyssä tänään....JUN ERI1, SA, PN1, SERT, ROP! Laikoja 9 kpl. Sasun poika Soidinahon Tähtiyö hienosti käyttöluokasta SERT ja VSP! Keli oli mitä karmein ja toivotaan että Inga ja Pola pääsevät ehjänä Sodankylään asti. Polan mielestä ainakin Ingan autossa oli paremmat matkaeväät....Niin innoissaan hyppäsi takaluukkuun ison savuluun kimppuun! :-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....10.3.2014 8:28
Polan kuulumisia vois siis jatkossa seurata täältä: http://www.hukanjalki.fi/

annaRe: 2014 kuulumisia.....22.3.2014 9:13
Kaakkois-Savon Kennelseura palkitsi Jerivitsin ja Hh Ellinooran saavutuksistaan vuosikokouksessa. Jerivits palkittiin myös FCI5 ryhmän Parhaana Metsästyspystykorvana! :-). Tämä saavutus tuntuu todella makealta koska seurassa on toinen toistaan parempia koiria, pääosin jämttejä ja harmaita.

annaRe: 2014 kuulumisia.....24.3.2014 8:58
Kuulumisia voi myös lukea Facebookista! Linkki etusivulla.
https://www.facebook.com/groups/135727036441527/

annaRe: 2014 kuulumisia.....23.4.2014 21:28
Surun päivä! Hh Grizzly Bear eli Roxi on jouduttu saattamaan ikiuneen tänään. Roxin yleiskunto romahti äkillisesti ja koira kärsi kovista kivuista. Jaksamisia Roxin perheelle!! :-(

Jos niin käy
että minusta tulee hauras ja heikko
ja kivut häiritsevät untani
niin sinun on tehtävä
mitä on tehtävä
sillä viimeistä matkaa
ei kukaan ole estävä
sinä tulet surulliseksi
-minä ymmärrän
älä anna surusi estää sinua
sillä tänä päivänä enemmän
kuin koskaan ennen
rakkautesi ja ystävyytesi punnitaan
Meillä on ollut niin
monta hyvää vuotta
tulevaa ei kannata surra
et haluaisi minun kärsivän
kun aika koittaa,
anna minun mennä...
Vie minut sinne missä
he auttavat minua
mutta pysy luonani loppuun
pidä minua lujasti ja
puhu minulle
kunnes silmäni ovat sulkeutuneet
Tiedän että aikanaan
sinäkin huomaat sen olevan ystävyyttä
jota minulle osoitat
vaikka häntäni on viimeisen
kerran heilahtanut
niin kivulta ja kärsimykseltä
olen säästynyt
Älä sure sitä että
sen täytyy olla sinä
jonka täytyy tehdä päätös
olemme olleet niin läheisiä
- me kaksi näinä vuosina
älä anna turhaan sydämesi itkeä

annaRe: 2014 kuulumisia.....3.5.2014 17:29
Käytiin Lyytin ja Ellin kanssa Parikkalassa näyttelyssä. Vanha rouva Lyyti pesi tyttärensä ja niin sai Elli tyytyä PN2 sijaan! Lyytille PN1, SERT, ROP VET, ROP!!!! Mukana menossa myös Buranin poika Hanhivirran Boris joka hyvällä arvostelulla sileä ERI.

annaRe: 2014 kuulumisia.....17.5.2014 18:51
MAHTAVA PÄIVÄ!! Päivän aloitti mukavat uutiset Kittilästä: Riistavietin Polar "Pola" SERT & ROP!!! Onnea Inga ja Pola!! :-)
Lyytin ja Ellin kanssa oltiin Joensuu KV näyttelyssä. Lyyti kohta 11v ja MVA!!! Itse asiassa putsasi taas pöydän ollen VET ERI1, SA, PN1, SERT, ROP VET, ROP, MVA! :-)
Elli tytär sai tyytyä jälleen kerran PN2 ja CACIB. :-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....24.5.2014 19:34
Taas kerran näyttelykuulumisia...kesä kun on. ;-) Lyytin ja Ellin kanssa Puumalassa. Elli ROP ja Lyyti ROP VET! :-). Sokerina pohjalla Inga ja Pola putsasivat taas pöydän, nyt Muurolassa! :-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....4.8.2014 10:30
Ja nyt viedään viimeisiä ns. kesäkuulumisia ennen JAHTIKAUTTA! Ellin ja Ransun pennut kasvavat kovaa vauhtia ja hyvältä vaikuttaa. Hh Gerasim eli Jörö korkkasi uransa Kuopion KV näyttelyssä 2.8 ollen ROP pentu ja saaden Kunniapalkinnon! Hyvä Jörö ja taustajoukot! Vielä ennen jahtikautta käydään yhdessä suuressa tapahtumassa katselemassa kauniita koiria ja vaihtamassa kuulumisia tuttujen kanssa. Pola on Sodankylässä päässyt SRVA tehtäviin Ranen kanssa ja Ruotsissa kasvattien osalta jahtikausi onkin käynnistynyt hyvin. Jahtia ja syksyä odotellen....:-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....10.8.2014 11:52
Buranin tyttö Riistavietin Sissi putsasi pöydän WDS Helsingissä!! Onnea Camillalle ja "Cammolle" :-). Rotevat Ivan ja Elli saivat tyytyä ERi3 ja ERI2 sijoituksiin luokissaan tuomarin ollessa selvästi mieltynyt kevyempiin kanssakilpilijoihin. Mukavaa oli silti ja saapa muistella joskus olleensa tällaisessakin suuren maailman tapahtumassa! :-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....25.8.2014 9:57
Pitääpä kirjoitella tässä karhujahdin lomassa. Jahti aloitettiin Ilomantsin Hattuvaarasta. Joka päivälle löytyi karhu haukkuun ja tilanteita oli, myös näköhavaintoja ja jouduttiin tuo yksi sankari viemään tikattavaksikin kun otti lähikontaktia karhun kanssa. Kasvateista mukana oli Hh Ellinoora, Hh Gennadiya, Hh Drugoy,Hh Gavriila ja Hh Polar Bear eli Nasti. Nasti löysikin karhun joka saatiin hyvin työn alle mutta karkasi luvattomalle alueelle. Iso kiitos koko karhutiimille! Ilman näin aktiivista porukkaa jahti olisi huomattavsti hankalampaa. Lukemattomia koiran kanssa liinattuja kilometreja takana. Valitettavasti luvat loppuivat aivan liian äkkiä...
Peli jatkuu nyt keski-karjalan alueella missä lupia jäljellä. Tähän asti ollut vain hirvihaukkuja paitsi inkalla joka yllätti ottamalla karhun ylös ja kuskaamalla sen harmillisesti naapuriseuran alueelle. Harjoitukset jatkuu....

Ruotsissa Hh koirat jatkaneet vanhaa menoaan. Saaliina sikoja ja mäyriä sekä muutama kolarihirvi näin jahtikauden aluksi. Tarkempaa tieitoa myöhemmin.

annaRe: 2014 kuulumisia.....25.8.2014 10:02
Jahtikauden alkuun mahtui myös surua. Ruska lähti pois paremmille metsästysmaille. Vanhan paljon elämässä kokeneen koiran osalta on joskus tehtävä se rankin päätös. Kukaan ei elä ikuisesti. Mahtavat muistot jäi elämään....:-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....29.8.2014 9:04
Nyt oli Lyytin vuoro olla parsittavana. Oli todella läheltä piti tilanne ja verinen koira kannettiin puolitajuttomana metsästä. Meidän seuran plottijaosto on jaksanut puurtaa ja saatiinkin se karhu viimeinkin nutulleen!

annaRe: 2014 kuulumisia.....2.9.2014 8:06
Nyt on karhujahti taputeltu. :-) Meidän seura sai kaksi karhua kiitos aktiiviseta työstä niille jotka sen teki mahdolliseksi! Oli todella lähellä että olisin saanut Ellille ammuttua haukkuun mutta oli varmistettava tilanne päällä ja viimeinen lupa käytössä niin jäi meikäläiseltä ampumatta. Nurin saatiin lopulta kuitenkin! Sitten pentukuulumisia: Jörö eli Gerasim oli jäljestänyt karhua 6km kytkettynä muistaisin ja Ivana "Grusha" veteli 4h hirvillä. Hieno homma! Lisää kuulumisia kun niitä tulee!

annaRe: 2014 kuulumisia.....14.9.2014 15:09
Hh Famolaksen ja Mörrin haukkuun kaadettu eilen Suomussalmella kaksi karhua! Omistaja Jari Matero on ampunut toisen isomman karhun! Onnittelut koko porukalle!!

annaRe: 2014 kuulumisia.....21.9.2014 9:00
Olen nyt Inkaa useamman kerran päässyt kokeilemaan karhulle ja ainakin nyt näyttää siltä että karhu ei jostain syystä enää sitä kovin paljon kiinnosta? Syytä tähän en tiedä. Parina toisen kanssa haukkuu hyvin mutta yksin ei rahkeet riitä haukkumiseen. Seuraa jälkiä kyllä innolla ja löytääkin karhun mutta ei vain hauku mikäli karhu on paikallaan. Yksi yksintyöskentely sillä on ollut sellainen että pari km siirtyvää ja loput seuraamista. Jatkamme harjoituksia.....:-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....4.10.2014 9:24
Karhua haukuteltu koirilla ja Inkallakin kehitystä havaittavissa! :-). Jennakin on haukkunut karhua vajaa 4h pimeässä....tosin äitinsä ja Inkan kanssa. Sasulla on ollut vanhat elkeet....karhuun isketään kiinni heti kun mahdollista. Huono homma on se että jos Humu ja Sasu sattuvat samalle karhulle käyvät molemmat niin kuumana että saattavat ottaa yhteen....ei hyvä :-( Nyt on ollut sellainen harvinainen tilanne että karhuja on ollut todella hyvin. Jopa niin että 5pv peräkkäin saatiin kuulla karhuhaukkua! Sitten hieman koeuutisia: Inkalle 3. HIRV1 90p....:-)

Inga ja Rane & co.Re: 2014 kuulumisia.....28.10.2014 8:17
Lapista sen verran kuulumisia, että Rane on lähes entisellään ;) Mettälle ollaan päästy huonosti, mutta jonkin verran kuitenkin. Polaa olen juoksuttanut mettässä eniten. Sodankylässä hirvilupia on heikohkosti (aikuinen/6 korttia) joten kaadoilla ei juhlita tänä vuonna :( Ranella on mielestäni haku heikentyny joka voi johtua vähistä mettäpäivistäkin. Otti kuitenki viikonloppuna perinteiset tulpavasat haukkuun. Poikkeuksena oli, että löytöpaikkahaukkua n. 0,5 tuntia jonka jälkeen raju karkko koska ei ollu vasalupia. Poika ei luovuttanu vaan otti karkon kiinni n. 2,5 km:ssä. Siellä haukkua 3 tuntia ennen ku pääsin yrittämään koiraa kiinni. Päivä on täällä jo aika lyhyt kun löytö tapahtuu puolilta päivin :( Pola päässyt näkemään mettässä kuolleen hirven ja oli kovasti kiinnostunut. Rohkeutta irtaantumiseen/hakemiseen pitäisi nuorelle nartulle tulla vielä roimasti jotta minun ei tarvi ettiä hirveä. Linnut ei kiinnosta pätkääkään. Äänijänteitä pitäis myös osata käyttää muuallakin kuin häkissä ;) Käydään yrittämässä niin kauan ku lunta ei ole haitaksi asti ja vielähän meillä yks aikuinen juoksee :)

annaRe: 2014 kuulumisia.....31.10.2014 7:44
Todella iso villisika pääsi telomaan Hh Danilovin todella pahasti. Koira toipunee mutta suunnitellut koerupeama tietysti siirtyy...:-(. Kaatoja on kasvateille tullut hyvin ja muistuttaisnkin että jos koira pelittää niin rohkeasti vain kokeisiin! Useampi kasvatti vetelee 10-15h joka riittää vallan hyvin! Kasvattaja avustaa koejärjestelyissä!

annaRe: 2014 kuulumisia.....14.11.2014 7:57
Nyt on Inka astutettu ja toivotaan että onnistui! Valitettavasti Humun astutus Kintasnahan Patulla ei onnistunut ja jouduin vaihtamaan urosta. Toivottavasti ei ollut liian myöhäistä koska ottipäivät olivat selkeästi lopullaan....Humun uusi sulhaskandidaatti on FI MVA&KVA, KARH1 Urpon Harald. Humun pennuista en ota varauksia vastaan ennenkuin olen varma onko se tiineenä vai ei.

Inga ja RaneRe: 2014 kuulumisia.....15.11.2014 13:49
Ranesta ja Polasta vähän lisätietoa...
Valittelin tuossa aiemmassa viestissä koirien "matalaa profiilia". No, syykin löytyi :) Ranella tulehdus oikealla puolella päätä joka johtui rikkinäisestä poskihampaasta. Lisäksi todennäköisesti nenäpunkki oli tullut vierailulle. Polalla myös nenäpunkkiongelmia ja Pojulla (Hanhivirran Cuvak) kusitulehdus. Täten voin todeta, PASKA SYKSY! :D :D Ainoa jota voi kuvailla terveeksi olikin sitten Sylvi (Petronella) joka lääkittiin myös varmuuden vuoksi. Ennen kokematon syksy koirien taholta ja toivon ettei vastaavaa tule konsanaan :) Nyt kun koirat alkaa olemaan "terveitä", meidän perällä hirvet on saatu ja linnunpyynti luonnollisesti päättynyt :/

annaRe: 2014 kuulumisia.....24.11.2014 8:24
Kävin Ellin kanssa Pohjois-Ruotsissa hirvikokeessa. Paikallisten mukaan hirvikanta ei ollut paras mahdollinen mutta onneksi Elli löysi haukuttavaa ja haukkui varmuudeksi muutaman erän....Tuomarin mukaan reilu ykkönen on tulossa. Rokottivat kuitenkin liian laajasta hausta sekä puuttuvasta yhteistyöstä. Eli kolleegion jälkeen saadaan lisätä Ellille S KVA arvo! :-). Kiitokset Markolle ja Elmolle matkaseurasta o tusen tack Rickard, Eva mfl!!! :-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....30.11.2014 15:43
Ellin kanssa osallistuttiin perinteisiin LekotinHaukkuihin jotka ovat samalla Kerimäen RHYn Mestaruushaukut. Päivä menikin rattoisasti haukkua kuunnellen ja karkkoja antaen kunnes auto sanoi sopimuksen irti. Onneksi sain erän jälkeen koeryhmälle kyydin kisapaikalle ja itse jäin metsään koska Ellillä oli siinä vaiheessa haukku ihan pikitien varressa. Loppuillasta sain kaveriksi maastooppaan ja lopulta saatiin Elli pois hirveltä. Siinä menikin sitten muutama erä jälleen kerran....Elli kun haukkuu aina varmuudeksi vähän pitempään. ;-). Ymmärrettävästä syystä en päässyt koepaikalle lainkaan kuulemaan tuloksia mutta mukava soitto tuli metsään koepaikalta. Elli voitti RHYn mestaruuden pistein 86,5. Viime vuonna mestaruuden voitti Jertsa joten pytty tuli jälleen samaan osoitteeseen. :-)

Aatto HämäläinenRe: 2014 kuulumisia.....30.11.2014 22:02
Onnittelut, onko tästä Ellistä pentuja tulossa lähiaikoina kiinostusta olisi

annaRe: 2014 kuulumisia.....4.12.2014 4:00
Elli astutetaan ensi syksynä. Ruotsissa ollut koe on nyt käynyt kolleegion läpi ja tulokseksi varmistui HIRV1 82p! :-)

annaRe: 2014 kuulumisia.....5.12.2014 21:46
Riemulan Inkasta KVA!! :-). Suuret kiitokset kasvattaja Jouni Alliselle Inkan ohjaamisesta Kolin hirvikokeessa 5.12.14! Inka saavutti viimeisen ykkösen ja on näin ollen FI KVA. :-). Inkalla ensi viikolla ultra ja mammaloma kutsuu......

annaRe: 2014 kuulumisia.....10.12.2014 17:09
Valitettavasti kenneliin ei synny tälle talvelle pentuja! Ensi syksynä uusi yritys.....

annaRe: 2014 kuulumisia.....24.12.2014 9:36
Vuoden viimeinen päivän koe oli Rääkkylässä 18.12.14. Starttasin Ellillä koska ajattelin korottaa SM karsinatpisteitä ensi vuodelle. Ellin ykköset 82 ja 86,5 eivät välttämättä olisi riittäneet mikäli ensi syksyn alkukaudesta koe menee piloille. Näin voi käydä sen huomasin tämän vuoden karsintapisteitä keräessä. Elli voitti Rääkkylän kokeen pistein 93! 25 koiraa osallistui kokeeseen. Elli jäi tapansa mukaan erän jälkeen haukkumaan ja tapahtui vakava onnettomuus. Luulimme ensin että Elli oli jäänyt junan alle koska löytyi junaradalta henkihieverissä....hirvi? oli kuitenkin päässyt potkimaan todella pahasti ja oli raahautunut viimeisillä voimillaan junaradalle. :-(. Ellillä oli kuitenkin suojelusenkeli nimeltä Seppo Puustinen matkassa ja Sepon ansioista Elli säilytti henkensä!! Suuret kiitokset myös eläinlääkäri Kirsi Mäkimattilalle Joensuun Kivuttomasta! Elli voi jo paremmin vaikka alku näytti todella huonolta.

annaRe: 2014 kuulumisia.....1.1.2015 8:45
Vuosi oli ja meni. Tuli onnistumisia sekä epäonnistumisia, mikä tietenkin kuuluu asiaan. Kasvateilla hienoja töitä ja kaatoja myös karhuja kumoon. :-). Omaan tarhaan 3 uutta valiota: FI MVA Lyydia, SE KVA Hh Ellinoora ja FI KVA Riemulan Inka. Vuoteen mahtui monta onnettomuutta koirien kanssa joista kuitenkin selvittiin. Muutama kasvatti siirtynyt ajasta ikuisuuteen kuten myös Ruska mummo....muistot jäävät elämään hienoista hetkistä. Kiitokset kaikille kasvattien omistajille! Nyt on aika siirtyä eteenpäin ja toivotaan menestystä ja unohtumattomia hetkiä uudelle vuodelle!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: