Yhteystiedot

Anna Enges
Uunrauniontie 517
58320 RAIKUU
Suomi/Finland
040-5750578
anna.enges@gmail.com

Även på svenska!
also in english!

Uusimmat kuvat

Hh Teddy Bear Ruotsin Jällivaarassa sert,cacib ja Rop
Hh Gleb "Sutki"
Hh Teddy Bear Kittilä SERT&VSP
Hh Hercules 8kk eka saalis
Herkon 8kk eka saalis
Hh Teddy Bear Kemi KV 23.7.16
Hh Atomic Kittenin ja Hh Ellinooran saaliit 2015
Hh Gavriila 2015

Keskustelu

annaHumu x Rex14.1.2012 11:31
Humulle syntyi 11.1.12 6 urosta ja 1 narttu. Kaikki osapuolet voivat hyvin ja pennut kasvavat kovaa vauhtia!
Tällä kertaa pennut saivat saamelaisteeman mukaiset nimet. :-)
Narttu on Friija.
Urokset ovat:
Famolas
Fearran
Fidnar
Fuoddu
Fihtolas
Friskkis.

Satu & MakeRe: Humu x Rex16.1.2012 18:50
Onpas pennuilla veikeät nimet :-) Ruska ja Buran ovat vielä autuaan tietämättömiä, että helmikuussa on taloon tulossa pikkuriiviö. Kovasti jo odotellaan...

annaRe: Humu x Rex17.1.2012 7:19
Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja voivat hyvin. Humukin uskaltautuu jo poistumaan pentulaatikosta....:-). Möngerrys on kova kun jo tutkitaan laatikon laitoja kilpaa. Onko maailma tosiaan näin pieni? :-)

annaRe: Humu x Rex31.1.2012 9:22
Ensimmäinen pentulaatikosta karannut jäänyt jo kiinni! :-). Eli taitaa olla aika laajentaa reviiriä. Eilen saivat jo ensimmäisen kerran lisäravintoa....jauheliha velli maistui hyvin. Silmät ovat olleet auki jo viikon verran ja painoa tullut rutkasti lisää. :-)

Essi ja Jari PunkalaitumeltaRe: Humu x Rex1.2.2012 16:07
Voi ihanaa, täältähän näkee pentujen nimet! :) Ihania nimiä pennut ovatkin saaneet! Täällä odotellaan Jarin kanssa malttamattomina omaa pientä möngertäjää ja pentuoppaita luetaan ahkerasti. Myös pennun nimeä yritetään kovasti miettiä ja joka päivä tuleekin uusia ehdotuksia :) Hyvää vointia ja paljon rapsutuksia sinne kaikille osapuolille! :)

annaRe: Humu x Rex27.2.2012 8:15
Pennut ovat nyt rekisteröity, terveystarkastettu terveiksi ja virkeiksi...;-) ja tällä viikolla matkaavat uusiin remonttikohteisiin...:-).

Satu ja MakeRe: Humu x Rex4.3.2012 16:44
Vajaan viikon verran ollaan harjoiteltu uudessa kodissa Fearranin eli Kokan kanssa. Pentu on ollut erittäin reipas ja rohkea. Alkuun Ruska ja Buran hieman pelottivat, mutta nykyään roikutaan innokkaasti vanhusten kaulassa ja korvissa. Penturuoka ei meinaa oikein maistua, kun tekisi mieli syödä isojen koirien ruokaan. Sisäsiisteyskin on jo hyvällä mallilla. Korvat vielä lerpattavat, mutta eiköhän nekin pian nouse pystyyn :)

annaRe: Humu x Rex4.3.2012 17:25
No niin tosiaan! Nyt ovat kaikki pennyt jo lähteneet uusiin koteihinsa. Laittakaahan tänne kuulumisia ja kuviakin saa laittaa spostiin! Kaikille oikein antoisia ja ikimuistoisia hetkiä uuden perheenjäsenen kanssa! :-)

Essi ja JariRe: Humu x Rex5.3.2012 15:10
Meidän Iivari eli Friskkis on kotiutunut jo todella hyvin! Eilen haettiin pentu Savonlinnasta ja nyt ollaan totuteltu uuteen kotiin. Koko yli kuuden tunnin kotimatka meni todella loistavasti, ensimmäiset sadat metrit vähän vinkui ja tärisi, mutta muuten nukkui melkein koko matkan! Pysähdyttiin 3 kertaa ja laitettiin pikkuiselle pentupanta kaulaan ja hihnaan ja joka pysähdyskerralla tuli pissat ulos :)

Täällä kotona tuo 7-vuotias kissaherra on itse hiukan hämillään tulokkaasta ja pari kertaa on täytynyt näyttää tassua pennun naamaan --> Iivari oppikin jo eilen väistämään kissaa, mikä on tosi hyvä juttu. Kissa tarkkailee pentua herkeämättä eikä meinaa itsekään malttaa nukahtaa :) Iivari tekee asiansa todella hienosti ulos eikä sisälle ole vielä tullut yhtään lätäkköä! Ruoka maistuu, leluilta otetaan henkeä pois oikein huolella ja ulkonakin on kiva kirmata. Siis aivan ihana pentu ja kaikki mennyt tosi hyvin tähän asti! :)

Satu & MakeRe: Humu x Rex22.3.2012 14:37
Miten muilla pennuilla on mennyt? Koka on alusta asti ollut hyvin reipas ja luonnetta tuntuu löytyvän. Pentu onkin saanut uuden lempinimen Räyhähenki... Taitaa Ruska-mummon puolelta tulla tietynlaista kiivautta ja kovapäisyyttä. Ainakin ajoittain muistuttaa erehdyttävästi isoäitiään. Pissoja ei ole enää muutamaan viikkoon tullut sisälle, ja osaa jo itse mennä oven taakse vinkumaan, jos on tarve päästä ulos. Tarhassakin Koka on viihtynyt hyvin, varsinkin jos Buranista tai Ruskasta on saanut edes vähän leikkiseuraa. Ollaan totutettu Kokaa kaupungin ihmisvilinään ja autoiltu paljon. Ulkona kävyt ja havunoksat kiinnostavat vielä toistaiseksi eniten. Toinen korva lerpattaa vielä alhaalla, mutta eiköhän sekin vielä ajan kanssa nouse pystyyn.

O-PRe: Humu x Rex1.4.2012 19:01
Fuodulla eli Remulla on mennyt hyvin haku reissusta asti. Todella aktiivinen ja peloton pentu. Luonnetta ja periksiantamattomuutta löytyy välillä liikaakin. :) Alistaa ja antaa hammasta vanhemmalle koiralle. Remu tykkää autoilla ja oli herroiksi jo heti hakureissulla ja ei ole vielä vierastanut ketään ihmistä. Verijälkeä ollaan seurailtu useamman kerran jo hyvällä menestyksellä ja pieniä metsäreissuja on tehty kun hanki jotenkuten kantaa. Oksien repimisessähän se aika menee metsässä, mutta ei arista erkaantua ja mennä näköetäisyyden ulkopuolelle. Majavan ammuin ja erehdyin Remulle sitä näyttämään niin meni pikku pää aivan sekaisin. Koko illan hyppi seinille ja vikisi eikä luovuttanut ennen kuin sai mennä repimään nahkaa. Remullakin vielä toinen korva on osittain lurpallaan, mutta uhkaavasti näyttää välillä pysyvän pystyssäkin. :)

Essi ja JariRe: Humu x Rex13.4.2012 14:06
Iivari täällä kasvaa kovaa vauhtia ja voi hyvin :) Painoa kaverilla on jo melkein 15kg ja säkää oon mittaillu sinne about 45 senttiin, mutta korvat lurpattaa vielä kumpainenkin. Väri on tummunut tosi paljon pikkupentuajasta ja mustaa karvaa alkaa olla jo jonkun verran. Upean valkoinen rinta ja vatsa ja posket kuitenkin. Mahdottoman kaunis koira kyllä :)

Aktiivisuutta riittää täälläkin ja luonnetta! Oon käynyt sen kanssa pentukerhossa ja siellä se kyllä osoittaa aika selvästi muille pennuille, että ketä määrää :) Mitään se ei pelkää eikä aristele. Vähän liikaakin tykkää ottaa komentoa: kun sen kanssa menee metsässä hihnassa, se saa joskus semmoisia kohtauksia, että se ärisee ja murisee ja puree ja haukkuu niin julmetusti! Tekee samaa mulle ja miehelle myös. Onko teidän pennuilla tällaista komentamista/leikkimistä vai mitähän se oikein on? :) Semmoinen vesipyssy meidän pitäis hommata, sitä Anna suositteli, kun nyt on vaan tollanen suihkepullo. Vesipyssyllä kun ampuu nassuun ni pitäis loppua :)

Metsässä käytiin ensin vähän väärällä tekniikalla eli pidettiin sitä vapaana käveltiin siellä sen kanssa, mutta nyt ollaan menty hihnassa metsään ja siellä päästetty vasta vapaaksi. Aikalailla se vielä luuhaa tuossa kintuissa, mutta kyllä se kymmenen metrin päähän niitä havuja ja käpyjä saattaa mennä syömään :) Ihan jonkun hassun kerran se on hetkeksi mennyt pois näköetäisyydeltä, mutta uskon kyllä, että ne reissut alkaa pikkuhiljaa pidentyä. Paljon vaan sitä kärsivällisyyttä itselle! :)

Kirjoitelkaahan kaikki kuulumisia, olis tosi kiva tietää, miten sisaruksilla menee! :)

Essi ja JariRe: Humu x Rex17.5.2012 19:15
Moikka! Mitenkäs teidän pennut voi? Meillä Iivari on kasvanut hurjasti, säkää oon mittaillut vähän yli 50-senttiseksi ja tasan 20 kiloa kaveri jo on. :) Pärjätään pennun kanssa yleisesti tosi hyvin, on toi räyhääminenkin jo vähän vähentynyt. Ollaan menossa sen kanssa pentukurssille tuossa parin viikon päästä, sieltä varmasti saadaan vähän aineksia taas parempaan yhteistyöhön koiran kanssa. Metsällä ollaan käyty jokunen kerta viikossa, mutta eipä se vielä kovin paljoa hakuja vielä tee. Jonkun minuutin saattaa olla poissa näkyviltä, mutta jolkottelee kyllä aika nopsasti takasin ja panee maate siihen viereen :) Mutta eiköhän se siitä, kyllä ne haut pikkuhiljaa varmasti pitenee. Korvat lurpattaa edelleen :D Kertokaahan muidenkin pentujen kuulumisia, olis ihana tietää miten muut on kasvaneet!

O-PRe: Humu x Rex17.5.2012 21:45
Remua tuossa mittailin ja säkä on jo 56cm ja painoa pojalla 23kg :) Päivät se viettää vanhemman koiran kanssa tarhassa kun ollaan töissä ja meno ei kyllä juuri ole rauhoittunut missään vaiheessa. Hurja ralli päällä kun pääsee vapaaksi. Metässä ei nyt käyty niin tiheästi, kerran pari viikossa. Ei malta vielä näköetäisyydeltä pitkäksi aikaa lähteä, mutta jaksaa kyllä puolituntia-tunnin touhuta omiaan. Sorsia ja teeriä pitää kovasti ajaa lentoon ja perässä juosta. Korvat lurpattaa Remullakin edelleen, mutta pikkuhiljaa alkaa pysymään kauemmin pystyssä.

Satu & MakeRe: Humu x Rex30.5.2012 21:41
Kokalla ei mene tällä hetkellä kovin hyvin. Koiran kunto romahti todella nopeasti viime viikolla. Eläinlaakärillä punasolumääräksi saatiin vain 7 kun se terveellä koiralla on 40-50. Aluksi epäiltiin käärmeenpuremaa tai myrkytystä Savonlinnassa liikkuvan koirien myrkyttäjän takia. Tällä hetkellä eläinlääkäri uskoo punasolujen vähenemisen johtuvan reagoimisesta rokotukseen. Koka sai viimeviikolla verensiirron ja aloitettiin kortisoni- ja antibioottikuuri. Kokeillaan vielä yhtä uutta verensiirtoa ja lääkityksen lisäämistä. Kovasti tietenkin toivotaan, että meidän pieni epeli tästä selviää. Toivottavasti edessä on vielä lukuisia yhteisiä vuosia ja metsästysreissuja.

annaRe: Humu x Rex30.5.2012 21:49
Toivotaan todellakin Kokalle kaikkea hyvää! Sitkeä taistelija se ainakin on, harva koira käynyt noin lähellä kuolemaa ja jos se siitä nyt selviää niin vahva epeli tosiaan on! Toivotaan että Kokan kunto kohenee tämän kolmannen verensiirron jälkeen ja voi alkaa elämään pikku hiljaa normaalia pennun eloa.

Essi ja JariRe: Humu x Rex1.6.2012 10:58
Voi Kokaa :'( Kamalia uutisia, olen niin pahoillani teidän pikkuisen puolesta. Toivottavasti kaikki nyt menisi hyvin, laitetaan sormet ja varpaat ristiin. Kovasti jaksamista teille!

O-PRe: Humu x Rex3.6.2012 11:17
Remulla ensimmäinen hirvihaukku. 8min kiivasta seisontahaukkua ja sitten hirvet karkkoon, mutta seuraaminen jäi lyhyeksi. :)

[IMG]http://img337.imageshack.us/img337/2066/hirvihaukku.jpg[/IMG]

[IMG]http://img849.imageshack.us/img849/1920/uimari.jpg[/IMG]
Uintiharjoituksia

annaRe: Humu x Rex4.6.2012 9:06
Hyvä Remu! Siitä se lähtee! :-)

Essu ja JariRe: Humu x Rex19.6.2012 14:13
Kuuluukos Kokalle mitään uutta? Ollaan täällä mietitty, että miten pieni pentu mahtaa kaiken tuon kestää..?

Meille ei juuri uutta kuulu. Iivari kasvaa edelleen kovasti ja paino alkaa jo olla pian 30kg :D Iso jötkäle! Pentu ei ole kovin innokas kylläkään syömään (ainakaan tuota omaa ruokaansa), mutta eipä se taida haitata kun kuitenkin kasvaa koko ajan kovasti. Korvat jatkaa urheasti lurpattamistaan, vaikka ollaan teippailtu ja loitsuttu niitä pystyyn :D Välillä innostuksissaan ne saattaa hetken pysyä pystyssä, mutta lörpsähtävät pian taas lurpalleen. Pentukurssilla ollaan oltu ja se tuntuu olevan tosi hyvä, ollaan harjoiteltu kontaktia, leikkimistä, palkaamista yms. ja tekee kyllä Iivarille ja etenkin meille tosi hyvää :) Tarha saatiin eilen vihdoin valmiiksi ja nyt aletaan totuttelemaan pentua siihen. Hyvin se ainakin ulkona yleisesti viihtyy, ei ole sisäkoira kyllä lainkaan.

Iivari on haukkunut lähinnä pikkulintuja ja myös hirven päätä metsästysmajan seinällä :D Metsälenkkejä jatketaan ja koirakin alkanut ehkä hieman pidentää hakureissujaan. Oikein ihana ja mahtava pentu kaiken kaikkiaan, ei siitä enää mistään hinnasta luopuisi! :)

Juhannukseksi mennään Saarijärvelle Laikojen kesäpäiville. En tiedä oikein, mitä odottaa, mutta laikoja sinne ainakin tulee ja päästäänpä myös konekarhulle, joten voi tulla ihan hauskaakin :) Oikein ihanaa juhannusta kaikille!

Satu & MakeRe: Humu x Rex24.6.2012 19:09
Kokan vointi on mennyt parempaan suuntaan ja uskalletaan olla jo varovaisen optimistisia. Kortisonikuuria jatketaan edelleen ja kontrollikäyntejä on kahden viikon välein. Veriarvot ovat menneet parempaan suuntaan, mutta vielä ei ole saanut ns. terveen papereita. Koka on joutunut viettänyt rauhallista elämää, lähinnä ollut tarhassa ja tehty hyvin lyhyitä lenkkejä. Metsässä touhuamiset ja muut leikkimiset on kielletty. Koka on kuitenkin ihan pirteä, mutta väsyy edelleen nopeasti. Kasvu on sairastelun seurauksena tyssännyt, painoa vain 20kg ja korkeutta ainoastaan 56cm. Kovasti jaksetaan kuitenkin uskoa, että vielä siitä terve, iso ja komea koira tulee. Ja vaikkein tulisikaan, niin onpahan ainakin oma ja rakas ;)

annaRe: Humu x Rex31.7.2012 21:46
Nyt olen vapaa ja mukana tuulen
saan kulkea rajoilla ajattomuuden.
Olen kimallus tähden, olen pilven lento,
olen kasteisen aamun pisara hento.
En ole poissa vaan luoksenne saavun
mukana jokaisen nousevan aamun.
Ja jokaisen tummuvan illan myötä
toivotan teille hyvää yötä.

Huntersheart Fearran "Koka" 11.01.2012-31.07.2012

Syvät osanotot Makelle ja Sadulle.

annaRe: Humu x Rex26.8.2012 21:11
Hh Fihtolas tänään Luumäellä näyttelyssä ja tosi hienosti meni!! ROP pentu ja Kunniapalkinto!!! :-). Onnittelut Juhalle!!!

O-PRe: Humu x Rex10.2.2013 14:07
Terve!

Ei ole hirveästi kuulunut pentujen kehityksestä. Remulla meni syksy vähän vaihtelevasti. Kaatoja ei tullut eikä juurikaan alkusyksystä tapahtunut muuta kuin jänis ajoja. Ihmettelin hirvien löytymättömyyttä, koska kuljetin koiraa maastoissa missä kyllä elukoita varmasti oli. Lumien tultua vein jälkeä pitkin koiran hihnassa makuulle asti ja päästiinkin näkemään läheltä hirviä. Remua kävi kuumana hirven jäljelle hihnassa, mutta kun tultiin ihan lähelle hirviä niin alkoi kovin arastelemaan ja säikyksi. Tein useasti samalla lailla ja sama tulos. Käytin sitten villisikatarhalla Remua marraskuussa jossa se innostui alun arastelun jälkeen melko kiihkeästi possuista. Heti sen jälkeen vein tietohirville ja haukkui ensimmäistä kertaa hirviä puoli tuntia ennen kuin hiivin haukulle antamaan karkkoa ja seurasi karkkoakin pari kilometriä. Sen jälkeen oli vaihtelevia työskeltelyjä, ihan hyviäkin parintunnin haukkuja oli vuoden loppuun asti. Kaikki hirvet mitä Remu löysi jäivät löytöhaukkuun todella hyvin. Kuusi kertaa olisin päässyt ampumaan löytöhaukkuun ja muutaman kerran uusintahaukkuun. Luvat vaan kerkesivät harmillisesti juuri loppumaan kun koira alkoi vähän pelittään. Yhtenä päivänä päästiin ensimmäisen hirvihaukun jälkeen oikeasti hirven pyyntiin kun yksi lupa oli enää jäljellä ja sekään lupa ei kestänyt kuin aamun ajan. Nyt ollaan talvella pyydetty vähän malliksi pienpetoja. Pari näätää ja supejakin jokunen on löytynyt. Pienpedoille tuntuu olevan Remulla kova into. Ketunkin perässä liuhotti parituntisen tuossa tammikuun puolella :) Saapahan liikuntaa kun hangessa kahlailee. Ilveksen perässä ollaan oltu useita kertoja. Viimeksi eilen harjoiteltiin. Vähän sama homma kuin hirvellä oli aluksi, että käy kuumana kun jälkeä menee mutta kun elukka alkaa olla lähellä niin alkaa jänistämään. Jospa sekin puoli siitä ajan kanssa kehittyy ja rohkeutta tulisi lisää. Lunta alkaa Joensuun seudullakin olemaan jo paikkapaikoin haitalle asti. Mielenkiinnolla ensisyksyä odotellessa, kun karhua aletaan jälestään. Miten muilla pennuilla on ensimmäinen metsästyskausi mennyt?

annaRe: Humu x Rex11.2.2013 22:38
Todella kiva kuulla! Tyypilliseltä pennun ensimmäiseltä syksyltä vaikuttaa mutta ai kun olisi saanut puristaa liipasimesta joka kerta....;-). Hyvin on muillakin mennyt ainakin näin kasvattajan näkökulmasta mutta laittakaa ihmeessä tännekin kuulumisia. :-)Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: