Yhteystiedot

Anna Enges
Uunrauniontie 517
58320 RAIKUU
Suomi/Finland
040-5750578
anna.enges@gmail.com

Även på svenska!
also in english!

Uusimmat kuvat

Hh Teddy Bear Ruotsin Jällivaarassa sert,cacib ja Rop
Hh Gleb "Sutki"
Hh Teddy Bear Kittilä SERT&VSP
Hh Hercules 8kk eka saalis
Herkon 8kk eka saalis
Hh Teddy Bear Kemi KV 23.7.16
Hh Atomic Kittenin ja Hh Ellinooran saaliit 2015
Hh Gavriila 2015

Keskustelu

annaVuoden 2019 kuulumisia....:-)29.1.2019 5:41
Vuosi pyörähtänyt käyntiin surun merkeissä kun Hh Jahti jouduttiin lopettamaan sen sairastuttua äkillisesti. Osanotot Mikalle ja Riikalle <3 :-(.
Ilves jahti jatkuu ja päästiin jopa sikajahtiin mutta tällä kertaa ei kaatoa. Jossain niitä sikoja on riesaksi asti mutta täälläpäin ainakin harvinaista herkkua. Näyttelyissäkin ollaan käyty. Ilomantsissa viikko sitten Hh Jussi ja Katajatöyrän Kalina "Mokka" sai mettämiehen sertit kun taas Siltamiehen Chasta "Sasu" oli ROP veteraani. Bis kehään ei jääty. Hermannin jälkikasvu pärjäsi hienosti...Mursuviiksen Fredi JUN ERI1 ja Mursuviiksen Friidu SERT&VSP! Viime viikonloppuna käytiin taas perinteisillä Jalostuspäivillä Kuopiossa missä menestystä tuli ihan kivasti! Kovassa pakkasessa kannatti värjötellä sillä Katajatöyrän Kalina "Mokka" hienosti SERT&VSP! Hh Ellinoora PN3&ROP VET, Siltamiehen Chasta VET ERI1&VSP VET, Hh Ilmari AVO ERI2&PU4, Hh Ilves KÄY ERI2, Hh Hercules VAL ERI2, Hh Teddy Bear VET EH sekä Huntersheart ROP KASV! BIS kehiin ei jääty jäätymään! Kaiken lisäksi Hermannin pojat Riistavietin Magnum JUN ERI1 ja Loimu JUN EH3 <3 Kiitos kasvattien omistajille ja eritoten apukäsille Annalle ja Heidille! :-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)13.2.2019 5:29
Suomen Laikajärjestön Erikoisnäyttely viimeinen ilmo umpeutuu netissä 14.2! Vielä siis kerkee.....:-). Olisi todella mukava tavata mahdollisimman moni kasvatti täällä Laikajärjestön päätapahtumassa Kauhavalla! Rohkeasti mukaan. Jos tarvitsette apuja ilmoittautumisen kanssa soittakaa niin autan. :-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)7.3.2019 5:42
23.2 Käytiin Mokan ja Sasun kanssa ottamassa vauhtia LaikaErkkariin. Mokka hienosti viidestä junnunartusta JUN ERI1. Sasulle VET ERI1, VSP VET ja kotiinviemisinä säkillinen puruluita. Seuraavana viikonloppuna otimme Anna Pn kyytiin ja suuntasimme Kauhavalle. Vuosikokouksessa palkittiin Ilves ja Jaajo valionarvoistaan. ONNITTELUT! Seuraavan päivän Erkkariin saimme apua Elina Viirumäeltä. Ja tulokset: Hh Ilves KÄY ERI, Hh Hercules VAL EH2, Siltamiehen Chasta VET ERI1 VSP VET, Katajatöyrän Kalina JUN ERI, Hh Gavriila AVO H, Hh Jenny AVO ERI4, Hh Inari KÄY H, Hh Ilta KÄY ERI2, Hh Gennadiya VAL EH1 ja Potin räjäytti Elli! eli Hh Ellinoora VET ERI1, SA, PN3, ROP VET, BIS1 VET!! Erityisen paljon mieltä kuitenkin lämmittää tiukalla tuomarilla Inarin H! <3. Mainittava vielä että edesmenneen Hh Glebin poika Katajatöyrän Kasanova mahtavasti JUN ERI1, SA, PU1, SERT VSP!. Kasvattajaluokassa Huntersheart KASV2 KP. Paikalla nähtiin myös Hh Korpisoturi "Rokka" ja Hh Kuutamokeikka "Karlos" perheineen. Oli todella kiva nähdä teitä vaikka tuntuu että nämä näyttelypäivät ovat yhtä kiirettä koko ajan. Suuret kiitokset kaikille paikalle tulleille! ja vielä erityiskiitos Anna Paananen ja Elina Viirumäki <3

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)15.3.2019 5:25
9.3 kävimme pikavisiitillä Pohjois Ruotsissa Päkkilä Backens kennelissä josta mukaan tarttui Hermannin astutuspentu PB Ukko. Valinta oli vaikea kun vastassa oli kaksi komeaa valkeaa urospentua ja sitten tällainen rimppakinttuinen riistanvärinen vanhan ukon ilmeellä varustettu veijari.....:-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)17.4.2019 6:28
Mukavia kuulumisia K pennuista. Luonteet kohdillaan ja on sitä muutama ollutkin jo isomman tassuriistan jäljillä ja kiinnostusta siihen suuntaan näyttäisi olevan. Hieno juttu! Sitten taas niitä näyttelykuulumisia....Mokalle maaliskuun lopussa Lahdesta mettsämiehen serti. Liikkui jostain syystä todella huonosti? Viime viikonloppuna Kiteellä sitten ROP ja SERT ja liike oli jotain aivan muuta! :-). Sasulle ROP VET. Molemmille loistavat arvostelut. Hermannin poika täysin karvattomana hienolla arvostelulla EH :-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)13.5.2019 18:31
Hh Ilta saavutti 1.5 FI MVA arvon! Onnittelut Sumulle perheineen!

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)26.5.2019 7:45
Näyttely kuulumisia hieman. Toukokuussa joka viikonloppu käyty jossain. Lapualla Talvitien Marja antoi Sasulle ROP VET, PU2 ja Mokalle KÄY ERI1. Sulkavalla Mari Lackman antoi sasulle ROP VET ja ROP. Rautjärvellä Maija Mäkinen antoi Sasulle ROP VET, ROP ja BIS3 VET! Savonlinnassa sitten Kirsi Honkanen antoi Mokalle SERT+ROP ja Sasulle ROP VET, VSP. Sasu 12,5v teräsukkeli :-). Hh Ilves Iisalmessa KÄY EH1 ja Savonlinnassa KÄY ERI1. Eli Ilen osalta viimeisen sertin metsästys jatkuu....

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)5.6.2019 8:16
Käytiin Tallinnassa Viron Voittaja KV näyttelyssä 2.6.19. Tulokset olivat mahtavat. Hh Hercules VAL ERI1, SA, PU1, SERT, CACIB, VSP -> Viron Voittaja, EE MVA ja C.I.B. Kairan Akan Aquila SERT, CACIB, ROP -> Viron Voittaja. Onnittelut Anki ja Inga ja KIITOKSET MAHTAVASTA REISSUSTA!

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)25.7.2019 5:43
Kesä on mennyt todella nopeasti. koiria on uitettu ja lenkitetty mutta onhan se niin että se todellinen kunnon kohotus alkaa vasta 20.8...Olen huomannut että n. 2 viikkoa metsästyskauteen on hyvä käyttää koiria hieronnassa. Niitä jumejahan vain tahtoo tulla kun liikunta yhtäkkiä lisääntyy ja muuttuu. Tärkeää on silloin pitää huolta palautumisesta, varsinkin alkukauden lämpimillä keleillä. Nyt on myös hyvä hetki käyttää koiria terveystutkimuksissa mikäli joillain se puuttuu vielä? Muutama näyttely on vielä edessä ennenkuin jahti alkaa. K-pennut ovat eilen täyttäneet 9kk! Minne se aika oikein on mennyt noin nopeasti? Tiiviisti ollaan pidetty yhteyttä ja hyvältä vaikuttaa näiden suhteen. Koko porukka on puuhannut aktiivisesti ja jokainen! näistä pennuista on ilmoitettu näyttelyyn ennen 20.8.....Mahtavaa!! Kannustankin pennunomistajia hakemaan se ensimmäinen näyttelytulos heti junnuluokasta KOSKA nämä ovat kuitenkin metsästyskoiria joille sattuu ja tapahtuu ja se ulkonäkö voi hyvinkin muuttua nii että jopa H tiukassa myöhemmin. H tarvitaan sitten yli 15kk KVA arvoa varten.

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)29.7.2019 6:21
Hh Ilveksestä KAKSOISVALIO!! Onnittelut Vesalle ja Ilelle!! Oltiin eilen Suonenjoella näyttelyssä ja sain kokea jälleen kerran kasvattajana huippuhetkiä kasvatin valioituessa. Suuret kiitokset kuuluu näistä hetkistä aina kasvattien omistajille! Joten KIITOS VESA! Ile siis eilen SERT ja ROP ja näin ollen MVA. Toinen huippuhetki oli kun pikkuinen Ponu eli Hh Korpikuusen Kyynel vetäisi ekassa näyttelyssään 9kk 3pv vanhana SERTIN ollen myös VSP!!! Vanha herra Sasu porskuttaa tuttuun tahtiin...PU2 ja ROP VET. Tuomarina oli Sakari Poti joka tunnetusti tarkka ja perusteellinen. Oli siis ikimuistoinen päivä ei voi muuta sanoa.

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)6.8.2019 5:57
Mahtava viikonloppu takana. Kyllä pitää kasvattajana olla iloinen ja arvostaa kun saa kasvatit aktiivisiin koteihin! Nimittäin....Iissä Hh Korpiukko ja Hh Kuusenkerkkä molemmat JUN ERI1, Vesilahdella Hh Karhunkaataja JUN EH1 ja Mikkelissä Hh Kovanaama JUN ERI1 ja Hh Korpikuusen Kyynel JUN ERI1, SA, PN1, SERT, VSP. Kyllä sydän pakahtuu kun pennut vasta 9kk ja jo nyt viidellä hienot arvostelut ulkomuodostaan! Korpisoturi ja Kuutamokeikka ovat myös menossa näyttelyihin tämän kuun aikana. Mahtavaa! Mikkelistä vielä senverran että kennelin papparainen Siltamiehen Chasta 12v 8kk.....still going strong! Vanha herra räjäytti potin ollen ROP VET, ROP, BIS4 VET, RYP4!! Taidetaankin seuraavaksi lähteä ukkelin kanssa katsomaan löytyisikö niitä mäyriä....;-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)9.8.2019 6:00
Astutus suunnitelmista sen verran että odotellaan edelleen Jennan juoksuja alkaviksi. Urokseksi valikoitui Riistavietin Tahvo. Tahvolla on hyvä haku ja pysyy työmaalla. Ulkomuodoltaan sopivasti luustoa eikä ole liian iso. Luonne tasapainoinen ja rauhallinen. Tahvolla on useita koepalkittuja pentuesisaruksia eli mistään tähdenlennosta ei ole kyse. Taakse tulee edellisvuosien tapaan hyvä eli Suomen parhaimpia emälinjoja ja sopivasti karhutaipumusta. Nyt vain peukut ja varpaat pystyssä että astutus onnistuu ja saadaan hyvänkokoinen pentue aikaiseksi! :-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)14.8.2019 5:47
Jennan juoksut alkoi 14.8! Eli astutus tämän kuun lopussa. Nuorison kanssa käyty kaurapeltoja kiertelemässä. Kaura hyvin maidolla muutama maistelupaikka ilmaantunut jo....

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)19.8.2019 11:47
Huippu viikonloppu takana näyttelytulosten osalta :-). Rovaniemellä Hh Korpiukko putsasi pöydän saaden SERT&ROP! Hh Kuusenkerkkä EH1 Onnittelut asianosaisille!!! Kajaanissa Hh Korpisoturi jatkoi samaa rataa ja ensimmäisessä näyttelyssään räjäytti potin saaden SERT&ROP!! Onnittelut myös tänne! Kauhavalla Hh Friija niitti myös menestystä seuraavalla tuloksella ERI, SA, PN3! Myös tänne onnittelut! Nyt K-pentueesta 6/7 käynyt näyttelyissä erinomaisin tuloksin. Kuutamokeikka menossa vielä tämän kuun lopussa eli sitä vielä jännätään. Kiitokset kasvattien omistajille aktiivisuudesta!! Nyt siirrytään jahti hommiin eli siihen tärkeämpään hommaan ja toivotaan kaikille kasvateille hyviä, pitkiä ja turvallisia haukkuja! :-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)2.9.2019 6:06
Jenna on nyt astutettu KVA&MVA Hundåns Leolla. Valitettavasti Tahvolla oli liikaa intoa ja kokemattomuutta niin astutus ei sillä onnistunut.

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)9.9.2019 6:20
Kausi alkanut kasvattien osalta ihan mukavasti. Karhutilanteita ollut ja läheltä piti kaatoja myös....vaikka niitä ei lasketa. Ruotsin maalta kaato mutta minkälaisiin töihin pitää vielä soitella naapurimaahan :-). Hirvijahtikin on aloitettu kaatojen saattelemana. Myös K-pentujen kaatotili avattu kun Kuusenkerkälle 10kk 14 piikkinen nurin! Onnittelut sinne! Koekausikin on avattu. Inari kävi päivän kokeessa mutta epäonnisesti hirvi löytyi auton vierestä jonka jälkeen maisemat vaihtuivat. 15,9km työskentelymatkat ovat näin alkukaudesta kuitenkin hatun noston arvoinen asia. Vesa ja Ilves kävivät voittamassa Nilsiän HirviMestaruuden. Onnitteleut Vesa ja Ile! Koe meni aikalailla putkeen muuten.....mutta löytöhaukkua 0min ja yot puuttuivat. Eli kovat työt ja pikku ykkönen vaikka se löytöhaukku jäikin uupumaan. :-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)15.9.2019 7:02
Käytiin Ellin kanssa puolustamassa Kaakkois-Savon Hirvimestaruutta. Alku meni aika lailla pipariksi ja löytö karkasi, haukussa todella levoton emä+vasa. Alussa matkoja ja karkkoja kertyi vaikka muille jakaa mutta onneksi lopulta asettuivat hieman että saatiin tarvittavat ATeet ja 30min uusinnat. Oli kyllä melkoinen työvoitto. Ellille HIRV1 77,5p häviten voittajalle 2,5p. Eli tällä kertaa pytty matkasi uuteen kotiin. Onnittelut voittajalle. :-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)24.9.2019 6:19
Koetuloksista mainittakoon Hh Brown Bearin "Rane Petkulan kokeessa juoksuhirvellä saama 66,5p. Rane on kyllä varma peli. Voi kun se näyttelytulos olisi ollut jotain muuta niin Rane olisi paukutellut KVAksi aikoja sitten. Pyyntikoirana mahtava. Hh Jussi paukutteli kokeessa ensin karhua ja sitten HIRV1 87,5p. Yhtä uupuu. Onnittelut asianomaisille! Jatkamme harjoituksia....:-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)4.10.2019 5:45
Hh Kuusenkerkkä aloitti K pentujen koeuran. Tällä kertaa hakupisteille mutta mainittakoon sitkeys seurata jälkeä jopa paremmin kuin moni aikuinen koira. Tästä on hyvä jatkaa!! :-).

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)9.10.2019 6:02
Hh Jussista KVA!!! Onnittelut Niemisille!. On se Jussi poika vain aikamoinen rötkäle :-). Kasvattaja ONNITTELEE ja KIITTÄÄ!!
Myös Hh Ilves on kunnostautunut tosin puolikuntoisena. Ilvekselle HIRV1 ja CACIT Soisalon Malja KV kokeessa. Harmillisesti Ilellä nyt nielutulehdus jota parantelee joten tiukille menee paremman tuloksen saaminen SM kisoja ajatellen. Mutta pääasia että saadaan Ile kuntoon!
Ponulla juoksut joten tarha arestia menossa. Hermannille meinasi käydä todella huonosti karhutaipparissa kun kohtasi sudet! Onneksi säästyi hengissä. Perkeleen paskahäntiä joka puska täynnä! Jotain pitäis tehdä tai tämä maaseudun elämä loppuu täysin. Kuka sitten syöttää nämä vatun viherpiipertäjät ja sudenhalaajat? KUKA??!! sitten tuottaa heille ekologista lähiruokaa?? Kysynpä vaan...

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)28.10.2019 5:10
Hirvijahti on alkanut K pentueesta Kuusenkerkkä vetelee huipputöitä. Tällä hetkellä jo 7 ammuttu haukkuun. Tyttö kestää työmaalla erän jos toisenkin ja haku on aivan omaa luokkaansa, myös sitkeys. Viimeisessä kokeessa 1 karkko joka oli 40km!! ja ennen sitä hakua n. vajaa 30km. kova suoritus. Korpisoturille ja Kovanaamalle myös kaadot ja Korpiukolle hyvä karhuhaukku! Karhunkaataja ja Kuutamokeikka vielä harjoittelevat mutta suunta hyvä. Omalle Korpikuusen kyyneleelle hyviä haukkuja karhulle ja hirvelle ja vihdoin kaato. Myös Katajatöyrän Kalina vedellyt todella hyvin ja lopulta myös sille kaato. Ruotsin tuonti Ukko eli Päkkis olisi kaadon jo saanut mutta vasajahdissa ollaan oltu. Huonoa tuuria. N

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)3.11.2019 6:41
Nyt onnistui Päkkikselläkin! Löytö ekalta lenkiltä ja vauhdilla muutama km josta uimasille. Sen verran leveä lahdukka kyseessä että Päkkis jäi rannalle itkemään. Ei muuta kuin poika kyytiin ja vastarannalle jatkamaan. Tästä taas ehkä 5km ralli josta Hape pääsi ampumaan vasan. Ei ihan tyylipuhdas suoritus mutta ei haittaa koska älyää jujun joka tapauksessa. Hieno homma! Ja sitten Hh Kovanaama "Koda" oli pistänyt ihan ranttaliksi eilen. Haukussa 1+2 josta Tommi oli vasan ampunut. Oli jatkanut kuitenkin loppupartin kanssa ja loppupäivästä sen verran lähellä oli ollut Joensuu-Kuopio valtatie että olivat kodalle ampuneet kaikki loputkin haukussa olleet jotta saivat koiran turvallisesti pois! Niin sitäpitää. Onnittelut!! Ja sitten....Usva ja Inga räjäytti potin! Hh Teddy Bear voitti Sodankylän Erämiesten mestaruuden ja valioitui samalla Suomeen ja Norjaan!! Onnittelut!!! Usvalla hieno ekalenkin löytö yli 15km josta täysi löytöhaukku...no. Koiralla molemmat etutassut verillä joten erä jäi pahasti vajaaksi. HITV2 62p ja kokeen voitto ainoalla tuloksella! Kasvattaja kiittää ja onnittelee! Justiinsa eilen juteltiin Ingan kanssa että sekä Rane että Usva olisivat KVA jo mutta Ranella purentavirhe ja Usva tuli aikuisena. Inga moniyrittäjä niin aikakin kortilla.

Teemu RautiainenRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)13.11.2019 19:11
Miten noin yleisesti teillä laikat syttyneet riistalle? Ikä? Ja onko pentueita millai suunnitteilla?
Itsellä nyt länsisiperianlaika, mutta jäi pentuna hirven polkemaksi ni hieman arka lähtemään perään. Niin suunnitteilla olisi ottaa itäläinen tälle kaveriksi jos vaikka toisen koiran kanssa uskaltaisi edetä jo "maaliin" saakka. Haukkuu kyllä hirveä mutta jättää helposti kesken nyt n. 1.8v vanha koira jolle kaveria hakusessa.

YlläpitäjäRe: Re: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)19.11.2019 19:41
Syttyminen on hyvin yksilöllistä. Pääasia on ettei hätäile pennun kanssa vaan nautitte yhdessä pentuajasta. Omistajan ja pennun kemiat määräävät syttymisen hyvin pitkälle. Mahdollisesti ensi syksynä olisi pentue suunnitteilla.

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)29.11.2019 5:04
Hh Kuusenkerkkä "Kepe" haukkui toisen ykkösen Idän Sitkein kisassa. Valitettavasti ulkopuolinen koira pilasi hyvän alun jälkeen työskentelyn ja esti sitkeälle osuudelle pääsyn. Onnittelut Mika, Tommi ja kepe! L-pennut kasvaa ja voi hyvin ja kaikillehan on jo kodit tiedossa :-).

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)4.12.2019 19:01
Lisää koekuulumisia....Mokalle 3s ykkönen kasvattajan ohjauksessa Pohjanmaalla. Loppukausi kisaa Janin ohjauksessa ja pidetään peukkuja että se viimeinen ykkönen sieltä irtoaa. Suuret kiitokset Juha ja Jani! Hh Korpisoturi starttasi myös kokeessa mutta epäonnea juoksuhirven kanssa ja kaiken lisäksi lumitilanne haastava. Hh Ivalo otti ja voitti Kruunupyyn kokeen ylivoimaisesti tuloksena HIRV1 78p. Jatketaan harjoituksia!

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)7.12.2019 11:03
Mokasta KVA! Suuret kiitokset kasvattajalle ja Janille yhteistyöstä!! Hh Kuusenkerkälle 3s ykkönen! Molemmat tytöt starttasivat Ilmajoella Hopiasarvessa ja tekivät loisto työt. Mokka HIRV1 83,5p sij 10/36 ja Kepe HIRV1 76p sij 18/36. Suuret onnittelut asianomaisille!! Ponu työstänyt hirviä senverran hyvin että sillä oli aikomus startata Juvalla 14.12. Valitettavasti ponulle halkesi eilen hirvihaukussa antura joten kokeeseen starttaa Päkkis....Täällä on hirvitilanne vallan surkea joten treenit ovat jääneet todella vähiin. Päkkis kuitenkin pysyy työmaalla paremmin kuin hyvin niin toivoa on...:-). K-pennut kasvaa niin että liitokset natisee. Hirveästi en ole kuvia niistä laittanut yleiseen jakoon koska huomasin että joka kerta kun kuvia laittoi puhelin alkoi soimaan. Pennut ovat siis jo kaikki varattuja hyviin koteihin. :-)

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)15.12.2019 9:37
Päkkiksen kanssa käytiin Juvan kokeessa aloittelemassa koehommat. Löytö tuli myöhään eikä saatu täyttä erää mutta ykkönen kuitenkin! Suuret kiitokset Sampalle ja Impolle kun jaksoitte päivän viettää tuomaroimassa...taas! :-). Illalla huomasin että Päkkis ontui aika pahasti mutta tänään vain hieman varoi jalkaa. Varmaan telonut itsensä eilen. Nyt saa huilia. Hh Kuusenkerkällä alkoi juoksut joten viimeisen ykkösen metsästys siirtyy ensi syksyyn, mutta onhan se Kepe jo osoittanut olevansa huippu koira! :-).

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)31.12.2019 14:03
Hh Ivalosta KVA!! Onnittelut Jarille ja Ivalolle!!

annaRe: Vuoden 2019 kuulumisia....:-)10.1.2020 5:33
Vuoteen mahtui paljon ja monta uutta valiota näki päivän valon. Onnittelut ja kiitos omistajille!! Oma tavoite kolmen junnun kanssa täyttyi kiitos Pohjanmaan yhteistyökuvioisen! Mokasta KVA ja Päkkikselle HIRV1 ja Ponulle HIRV2. Ponulle ja Päkkiksellä vasta eka syksy menossa niin olen todella tyytyväinen. Hommaa hidasti molempien haaverit mutta hyvä näin. kaikki elossa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: