Yhteystiedot

Anna Enges
Uunrauniontie 517
58320 RAIKUU
Suomi/Finland
040-5750578
anna.enges@gmail.com

Även på svenska!
also in english!

Uusimmat kuvat

Hh Teddy Bear Ruotsin Jällivaarassa sert,cacib ja Rop
Hh Gleb "Sutki"
Hh Teddy Bear Kittilä SERT&VSP
Hh Hercules 8kk eka saalis
Herkon 8kk eka saalis
Hh Teddy Bear Kemi KV 23.7.16
Hh Atomic Kittenin ja Hh Ellinooran saaliit 2015
Hh Gavriila 2015

Keskustelu

anna2018 KUULUMISET!7.1.2018 9:42
Kausi jatkuu koska pyydettävää riittää vaikka hirvijahti loppuikin. Myös näyttelykausi päästään korkkaamaan. Ensimmäiseen näyttelyynsä on mm. menossa Kajaaniin Hh Jenny <3. Tsemppiä!
Tänne voi ja on suotavaa kirjoittaa välillä niitä kuulumisia koska FaceBook ei kaikille näy. :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!23.1.2018 18:41
Tänään meitä kohtasi suuri suru. Rakas Humu siirtyi ajasta ikuisuuteen. Vielä eilen suunniteltiin yhdessä tulevaa mutta tänään suunnitelmat muuttuivat suruksi. Ikään ei voi tietää mitä seuraava hetki tuo tullessaan. Pitäkää huolta ja rakastakaa perheenjäseniänne olivat he sitten neli tai kaksijalkaisia. Kiitos kaikesta Humu <3. Ikävä on kova!

annaRe: 2018 KUULUMISET!30.1.2018 18:59
Jaahas....se olisi sitten vuosittaiset Jalostuspäivät taputeltu Kuopiossa. Oli todella mukava tavata tuttuja sekä nähdä kasvatteja! Suuret kiitokset kasvattien omistajille kun tulitte näyttelyyn ja hatunnosto Jarille joka toi Ivalon näytille Kaustisesta asti vaikka koiraa ei oltu näyttelyyn ilmoitettukaan. Olisi kyllä kannattanut....;-). Kasvateista pojat junnuissa Ilmari eri3, sa. Ilves eh ja Jahti loisto arvostelulla PU2 ja SERTI! Onnittelut Herkolle taustajoukkoineen! Hercules valioluokasta eri1,sa. Siltamiehen Chasta vetskuissa eri1 ,sa, pu4, vsp vet! Tytöt junnuissa Inari T, ulkomuodollisesti olisi parempi mutta väisti pahasti tuomaria eikä antanut mitata...treeniä,treeniä. Jessica eri2. Valioissa Ellinoora eri1, sa, pn3 ja Gennadiya eri2, sa. Vetskuissa Teddy Bear upeasti eri1, sa, pn4, ROP VET! Onnittelut Inga ja Usva! Kennel Huntersheart KP ja ROP kasvattaja sekä Hh Ellinooran jälkeläisryhmä ROP sekä BIS4!! Eli tyytyväinen saa olla! Eikä tämänkään köörin pyörittäminen olisi onnistunut ilman apukäsiä....Suuret Kiitokset Paanasen Annalle sekä Kompan Heidille! Kiitos myös Satu, Make, Henna, Joonas ja muut paikalla olleet. :-). Ensi vuonna uudestaan!

annaRe: 2018 KUULUMISET!17.2.2018 7:30
ONNITTELUT INGA ja USVA!!!! Kasvatteihin on saatu uusi Kansainvälinen Muotovalio eli C.I.B Hh Teddy Bear! :-)
Sitten hieman pentupäivityksia. Eli Hermannista tullut kaksi kertaa isä. Kaksoisvalio Riistavietin Hallalle syntyi 4 urosta ja Käyttövalio Katajatöyrän Islalle 3 urosta ja 4 narttua. Onnittelut Riistavietin ja Mursuviiksen kenneleihin!

annaRe: 2018 KUULUMISET!5.3.2018 6:10
HUIKEA VIIKONLOPPU TAKANA! SLJ vuuosikokous ja päänäyttely olivat tänä vuonna Vuokatissa. Vuosikokouksessa palkittiin Hh Gleb sekä Hh Hercules Valionarvoistaan. Lisäksi sain Mestarikasvattaja palkinnon! ISO KIITOS kaikille kasvattien omistajille!!

Mahtava viikonloppu jatkui sunnuntaina Pääerikoisnäyttelyn merkeissä jonne oli ilmoitettu vajaa 150 laikaa. ELLI TEKI SEN TAAS! Elli oli ROP ja BIS2, Jenna PN2, Nato ERI, Herkko PU3 ja SERT, Hermanni VAL ERI3+SA, Sasu VET ERI2+SA ja Ilves KÄY ERI2+SA sekä pääsi kilpailemaan varasertistä!! Usvalle VET EH2 tällä kertaa. Lisäksi kennelin kasvattaja ryhmä ROP ja BIS1 ja Ellin jälkeläisryhmä ROP ja BIS1!! Suuret Kiitokset Anna! Kiitokset myös Sanna, Marko, Vilma ja Sirpa apukäsistä sekä kiitokset kaikille kasvattien omistajille ja muille apukäsille kun jaksoitte loppuun asti!
Kiva oli myös nähdä Herttaa, Jussia ja Iivoa!
Kiitokset my

annaRe: 2018 KUULUMISET!10.3.2018 8:23
Hh Hercules eli Hermanni valittiin Kaakkois-Savon Kennelseuran Parhaaksi koiraksi 2017! Pisteitä tuli ennätykselliset 90. Enemmänkin olisi tullut mutta puolet pitää olla kokeista. Hermanni haukkui viime vuonna 5 HIRV1.

annaRe: 2018 KUULUMISET!18.3.2018 8:51
Enon ryhmänäyttely takana. Oli todella kiva päivä tavata tuttuja :-) Merja tuli tapaamaan Ipiä ja eihän se pusuttelu meinannut loppua ollenkaan kun Ipi tunnisti entisen emäntänsä! <3. Hh Ilmari putsasi pöydän saaden SERTIN ja ROPIN. Onnittelut Makelle ja Sadulle! Hh Jussi sai Hn. Jytky poika tarvitsee vielä aikaa ja H riittää KVA arvoon aikanaan joten tyytyväisiä ollaan! :-). Nato sai sileen ERIN ja Sasu EHn tällä kertaa.

annaRe: 2018 KUULUMISET!25.3.2018 7:12
Näyttelyuutista pukkaa....:-). Hh Grigori hienolla arvostelulla ERI2,SA Ruotsissa Åselen näyttelyssä! Onnittelut Emma! Sitten kotimaan uutiset...Hh Ilta putsasi pöydän Lahdessa! Eli SERT ja ROP "Sumulle" Onnittelut Sumulle taustajoukkoineen!! :-)

Muistutus kaikille vielä kerran....Mikäli osallistutte KV näyttelyyn kannattaa koira ilmoittaa NUO luokkaan mikäli ikä riittää. Ettei jää CACIB saamatta. Cacibia ei jaeta JUN luokassa.

annaRe: 2018 KUULUMISET!26.3.2018 5:29
Hh Hercules "Hermanni" valittiin Suur-Savon Kennelpiirin KOKO fci5 ryhmän PARHAAKSI koiraksi! Saavutusta arvostan kovasti koska kategoriassa on piirin alueella tuhansia koiria. Saman ovat saavuttaneet Elli äiti sekä sisko Jenna. :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!19.4.2018 9:22
Näyttelykuulumisia....eli muutama huippuhetki mainittakoon. Hh Jessica eli Nato Imatralla ROP ja SERT sekä Vaasan Kvssa Hh Ivalo ROP, SERT, CACIB ja Hh Jessica VSP, SERT, CACIB. :-) Sitten hieman metsästyskuulumisia myös....Hh Friija päässyt mahtavaan paikkaan metsästyskäyttöön. Ja tulosta tulee, tyttö päässyt kunnostautumaan näädänpyynnissä oikein kunnolla. Mahtavia uutisia tällaiset!! :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!30.4.2018 5:20
Hh Jaajo eli Jehu putsasi pöydän eilen Kouvolassa saaden SERT ja ROP! Onnittelut Heikille perheineen sekä kiitos Heidille Jehun esittämisestä! :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!7.5.2018 5:41
Viikonloppuna pöyrähdettiin Parikkalassa näyttelyssä. Sasu hienosti ROP VET sekä ROP. Natolle SERTI ja VSP sekä Hh Ilmari PU2, SERTI. Eli ei pöllömpi päivä ollenkaan! :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!28.5.2018 6:17
Hh Jahti putsasi pöydän Joensuun KV näyttelyssä! Tuloksena SERT, CACIB ja ROP!! Onnittelut Herkolle, Mikalle ja Riikalle! Kiitämme Paanasen Annaa esittämisavusta! :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!19.6.2018 5:28
Kuulumisia taas.....Hh Teddy Bearille Rovaniemen NORD näyttelystä SERT, NORD SERT, VSP ja ROP VET! Onnittelut Inga ja Usva! Komea Hh Ivalo kävi Reisjärvellä missä mitattiin reilusti ylikorkeaksi. Onhan se iso poika mutta 68...ei nyt sentään! Tuloksena tällä korkeudella odotetusti T....No Ivalolle tulokset kasaan syksyllä ja hyvällä turkilla KÄY luokasta puuttuvat sertit sitten joskus. Ei vajota synkkyyteen. Pääasia että koira toimii metsällä! :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!6.7.2018 6:03
Pitkän pähkäilyn jälkeen taitaa Jennan urosvaihtoehto olla selvillä. Uros on nuori riistaverinen komistus jolla hyvä emälinja, hieman erisukuinen kun aikaisemmin ja terve. Terävyyttä sopivasti eikä pyytele anteeksi. Uros käy vielä luustokuvissa ja astutus tapahtunee elokuun lopussa.
Tästä astutuksesta on tarkoitus jättää narttupentu kotiin kasvamaan joten yhdistelmä on erityisen huolella mietitty. Vankka usko on että vanhempien suvussa olevat kovat riistaveret periytyisivät pennuille ja niistä saataisiin soivia pelejä suurriistalle. Astutusesittely tulee piakkoin tänne kotisivuille.

annaRe: 2018 KUULUMISET!6.8.2018 5:32
Huikea viikonloppu kasvateilla näyttelyrintamalla! Super Sawo Show Kuopiossa ja siellä seuraavat tulokset: Perjantaina KR: Hh Teddy Bear VET ERI1, SA, PN1, VSP, ROP VET. Lauantaina NORD: Hh Ilves KÄY ERI1, SA, PU1, SERT, NORD SERT, ROP! Sunnuntaina KV: Hh Teddy Bear VAL ERI2, SA, PN2, VARA CACIB. Huikeat tulokset! Onnittelut Inga&Usva sekä Vesa&Ile! Hh Ilomantsi osallistui lauantaina Mikkeli rn saaden NUO ERI1 hyvällä arvostelulla. :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!9.8.2018 5:34
Jahtikauteen valmistuminen täydessä käynnissä. Kesällä aloitettiin jälkiseuranta ja muu riistan havainnointi. Valitettavasti kelit tekivät sen että koirat eivät ole niin hyvässä kunnossa kun haluaisin. Kuumuus tehnyt jo pelkästä paikallaan olemisesta tuskallisesta. Tavalliseen tapaan Jenna aloitti juoksut joten tod näk on taas poissa karhujahdista :-(.
Muutama kasvatti kävi Super Sawo Showssa. Ja voin todeta että loistavasti menikin! Hh Teddy Bear perjantaina VET ERI1,SA,PN1,VSP,ROP VET! ja sunnuntaina VAL ERI2,SA,PN2, varacacib. Hh Ilves lauantaina KÄY ERI1,SA,PU1,SERT,NORD SERT,ROP!! Onnittelut Inga ja Usva sekä Vesa ja Ile!
Hh Ilomantsi Mikkelissä NUO ERI1.

annaRe: 2018 KUULUMISET!25.8.2018 20:26
Hh Gennadiya ja Korpiukon Ruuti ja onnistunut astutus! :-). Astutettiin kolmena peräkkäisenä päivänä ja nyt peukut ristissä että pullat on uunissa....:-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!16.9.2018 7:47
Alkusyksyn kuulumisia....Hermannilla nyt muutama oikein hyvä karhuhaukku alla. Ei näytä viime syksyn rusikoiminen jättäneen jälkiä pikkupoikaan. Hirvet ovat olleet liikkuvaista sorttia silloin harvoin kun niitä on löytynyt. Eilen käytiin Ellin kanssa kokeissa kilpailemassa Kaakkois-Savon kennelseuran mestaruudesta. 10min löytöhaukku ja puuttuva yhteistyö pilasivat muuten hyvin menneen kokeen. 78,5p ja kokeen voitto! Elli jäi Ellimäiseen tapaan seurustelemaan hirvien kanssa erän jälkeen...taitaa olla enempi sääntö kun poikkeus tässä huushollissa ettei palkintojen jakoon keretä metsästä....:-/. Hh Ilomantsi muutti Ruotsiin samaan perheeseen Hh Grigorin kanssa :-). Kasvattien omistajat hoi....tänne voisi myös kirjoitella niitä kuulumisia. :-).

annaRe: 2018 KUULUMISET!24.9.2018 7:28
Eilen saapui suuri suru....Hh Jessica "Nato" jäi auton alle hirvityöskentelyssä ja menehtyi. Nato oli hyvin lupaava ja suunnitelmissa olikin yrittää tälle syksyä haukuttaa ykköset ja lähteä messariin yrittämään viimeistä sertiä. Niin nopeasti, silmän räpäyksessä muuttuu elämän kulku. Lepää rauhassa rakas Nato <3. Lähdit aivan liian aikaisin. Suuri suru ja ikävä kalvaa sydäntä. Elämä on epäreilua....:-(

Pientä lohtua tilanteeseen tuo se että Jenna on ultrattu tiineeksi. Nyt toivotaan kovasti että synnytys sujuu hyvin ja kaikki säilyvät hengissä.....<3

Inga, Rane ja nyt myös Usva :DRe: 2018 KUULUMISET!4.10.2018 10:24
No niitä kuulumisia...vanhemmilta pennuilta :D Brown Bear alias Rane kävi HIRV-kokeessa Sodankylän Hinganmaassa ja teki miehen työn. Ykköstä odoteltiin (reilua 70 pistettä) joka olisi ollu Ranelle ihan normihomma. Kuitenkin minun (tuomarikortillinen) TYHMYYS/sääntöjen väärin tulkinta pudotti pisteet 59:ään :( Asiasta syytän yksin ittiäni...ihan vähän ryhmätuomaria ;) Asiassa kuitenkin hyvää se, että nyt tiedän satavarmasti mikä on KARKKO (koiran haukku loppuu ainaki 2 minuutiksi ja se merkitään maastokorttiin). Siirtyvä haukku ja hirven 800 metrin siirtyminen ei ole karkko :( Rane yritti 4 tuntia aktiivisesti pysäyttää hirveä (välillä siis 28-30 min "uusintahaukkuja" 2 kpl). Löytöhaukkuakin tais olla 128 min. Oli sen verran tyhmä moka, että sitä jaksoi vain nauraa koepaikalla kun tarjottiin "Kokeen epäonnisimman"-palkintoa. Ilmoitin porukalle "ettei mulla NIIN paljoa vituta, että ottaisin palkinnon vastaan" :D :D :D Onneksi Rane ei haukkunu minua kun ei ymmärrä pisteytyksestä ;)

annaRe: 2018 KUULUMISET!5.10.2018 6:26
Sellasta sattuu. Nyt vaan Inga punanen kirja mukaan. Itsellä aina on vaikka olen koehommia harrastanut jo vuodesta -03. Merkittynä sisäkanteen mitä pitää saada kasaan.
No asiasta kukkaruukkuun....Hermannin kanssa Piirin karsinnoissa. Löytö ekalta lenkiltä 4,9km löytö lähellä tietä ja jäi pikkasen vajaaksi. Täysi erä....tai no useampi täysi erä Hermannin tyyliin. Ainoa huolen aihe oli se että haukku tiheys oli hyvin matala johtuen yksinkertaisesti siitä että Hermannia edelleen vaivaa tonsillit jotka olivat aiemmin tulehtuneet ja jouduttiin penslaamaan. Eli leikkaus edessä. Alkusyksyn ylipitkät haukut ja lämmin keli eivät ole hyvä yhdistelmä.....:-(
No iloista asiassa kuitenkin se että Hermanni sij. 4/11 84p ja JATKOON!

annaRe: 2018 KUULUMISET!26.10.2018 9:07
Mukavia uutisia jälkeläisrintamalla....sekä Hh Glebin että Hh Herculeksen viimeisimmistä pentueista hyvin varhaiskyspiä. Useammalle kaatoja sekä täysiä eriä...:-). Naton poismeno jätti suuren aukon ja sitä aukkoa tuli täyttämään narttupentu Katajatöyrän Kalina. Kiitokset Karjalaisen Mikalle Posiolle. Kalina on yhdistelmästä Katajatöyrän Hilla x Hh Gleb eli lähtökohdat pitäisi olla kunnossa mutta aika näyttää....

Jennalle syntyi 24.10 5 urosta ja 2 narttua. KAIKKI VARATTU!

annaRe: 2018 KUULUMISET!8.11.2018 5:30
Hh Ilves vetäisi hienon ykkösen Tuusniemen kokeessa 85,5p! Ja vielä 22min löytöhaukulla! Onnittelut Vesa ja Ilves! Suurin osa I pentueesta vetäisee ykkösen työt minä päivänä hyvänsä. Rohkeasti vain kokeisiin myös ne jotka ei ole vielä menossa! :-). J pennuille kuuluu myös hyvää. Koetuloksia odotellessa myös siltä suunnalta....;-). Ainoastaan yhdellä on syksy mennyt pilalle erinäisten syiden takia mutta toivotaan että tuurit kääntyy ja rokki alkaa soimaan myös täällä. Jennan pennut kasvaa hyvin sekä uusi tulokas Mokka on kotiutunut. Kaatoja on tullut kivasti kasvateille myös!

annaRe: 2018 KUULUMISET!28.11.2018 6:02
Koeuutiset jatkuu....Ilvekselle kolmas ykkönen! Pisteet 87,5 sij 3/14. Sitkeen osuudella sijalla 4. Kyseessä Kaavin sitkeä kisa. Hh Jussille hieno ykkönen myös!! Pisteet 84,5. Molemmat pojat viihtyivät työmaalla vajaan parin erän verran. Hieno pojat! Onnittelut asianomaisille. :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!1.12.2018 7:16
Hh Ilveksestä KVA!! Onnee Ile ja Vesa. On siinä aikamoinen parivaljakko. Malja teille! Ile haukkui Erraushaukuissa sijalle 4 pistein 86,5. Kisa oli tiukka koska neljän kärki oli 2,5p sisällä. Ilen ykköset ovat 91,5 - 85,5 - 87,5 - 86,5. Nyt vielä yksi serti niin....:-)
Sitten bongasin netistä että Hh Gleb "Sutki" käynyt myös kokeissa. Kahdella löydöllä 81,5p. Hienoa työtä! Onnittelut myös Askolle ja Sutkille!

annaRe: 2018 KUULUMISET!6.12.2018 18:05
Hh Jaajosta FI MVA!! Jaajolle Tampereella tänään SERT ja ROP :-). Onnittelut asianomaisille!

annaRe: 2018 KUULUMISET!9.12.2018 16:05
Hh Jussi haukkunut toisen ykkösen! Onnittelut Niemisille!

Sitten suuri suru uutinen. Eilen tapahtui se pahin koiranomistajan painajainen. Kasvattini Kaksoisvalio Huntersheart Gleb ammuttiin kuoliaaksi kettuna! En voi sanoin kuvailla tätä tunnetta. Olen äärimmäisen pahoillani Askon puolesta ja tunnen syvää inhoa ja paheksuntaa ampujaa kohtaan. Luojan kiitos en tunne häntä enkä tiedä missä hän asuu. Toivon että hän saa kunnon rangaistuksen ja joutuu korvaamaan Sutkin täysimääräisesti Askolle. Toivon myös että koska ampuja selkeästi on vaaraksi ympäristölleen häneltä vietäisiin metsästysoikeus ja aseet pois. Osanotot Askolle suureen suruun....:-(
Tapahtuma vetää täysin sanattomaksi....:-(

annaRe: 2018 KUULUMISET!18.12.2018 5:25
Hh Jussi haukkunut toisen ykkösen arpakokeessa sekä myös Hh Ilta "Sumulle" ykkönen arpakokeesta! Mahtavaa! Hh Ilmarille viimeinen serti Helsinki Voittajasta. Sekä I ja J pentueesta menossa vielä kokeisiin useampi! Onnittelut asianosaisille onnistumisista. Kasvattaja kiittää ja kumartaa!

annaRe: 2018 KUULUMISET!22.12.2018 7:39
Hh Inarille todella hyvä ykkönen HIRV1 86p! Inari on rokannut koko syksyn todella hienosti muutenkin. Onnittelut Inarille henkilökuntineen! :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!27.12.2018 7:44
Hh Jaajolle elikkä Jehulle hieno ykkönen Mikkelin kokeesta. HIRV1 89p ja kokeen voitto! Onnittelut Jaajolle perheineen. :-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!29.12.2018 8:48
Jaajolle kolmas ykkönen Kangasniemen kokeessa ja Ivalolle epäonnea kokeessa tuloksena HIRV2! Onnittelut molemmille! Ivalo menossa uudestaan vielä kokeisiin mutta Ilmarilta jää nyt kokeet käymättä. Ipi on ollut nuhainen Messariviikonlopun jälkeen joten ensi syksynä jatketaan.

annaRe: 2018 KUULUMISET!2.1.2019 6:14
Jaajolle HIRV1 91,5p ja näin ollen KAKSOISVALIO! Onnittelut Jaajon perheelle! Jussilla epäonnea kokeessa mutta näillä merkeillä saadaan juhlia myös Jussin valiojuhlia ensi syksynä? :-). Hh Ivalo kävi myös uudestaan kokeessa ja yli ysikymppinen ykkönenhän sieltä napsahti! Onnittelut myös sinne! Hh Glebin tyttö Katajatöyrän Kalina piipahti myös kokeessa ja HIRV1 plakkarissa...:-)

annaRe: 2018 KUULUMISET!3.1.2019 7:48
SUURET KIITOKSET KASVATTIEN OMISTAJILLE PERHEINEEN SEKÄ YHTEISTYÖ KUMPPANEILLE KULUNEESTA VUODESTA!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: